Oppsummering av 2005

Publisert: 01.03.06

> In English


I mars har Omega avlagt årsregnskapet for 2005, og i den anledning vil jeg gjerne informere litt om resultatene.

God vekst

For konsernet var omsetningen i 2005 på kr 245 millioner, en økning på 50% fra kr 163 millioner i 2004. Resultat etter skatt ble på kr 12,9 millioner, opp fra kr 8,8 millioner i 2004. Veksten og resultatet som vi har lagt bak oss viser at mange i Omega gjør mye riktig. Veksten har skapt positiv oppmerksomhet og plassert selskapet blant Dagens Næringsliv's Gazeller, på Deloitte's fast 50 liste, og i årstalen til sentralbanksjef Svein Gjedrem. Sentralbanksjefen tok frem Omega som et eksempel på en bedrift som står for global eksport av norsk kompetanse. Tallene viser at Omega er et robust selskap som vi har grunn til å være stolte av.

Ved utgangen av mars er vi 305 medarbeidere. Omega rekrutterer fra det øvre sjiktet hva gjelder kompetanse og erfaring, og så langt i år har vi hatt gleden av å ønske 31 nye medarbeidere velkommen. I 2005 var økningen 100 nye medarbeidere. Økt størrelse gjør Omega mer leveringsdyktige overfor kundene sine. Samtidig gir det voksende nettverket av medarbeidere avdelingslederne bedre muligheter til å finne prosjekter som passer den enkelte.

Arbeidsmiljø

I løpet av 2005 var det ikke arbeidsulykker av noe slag i selskapet, og det var en trend mot mindre sykefravær. Totalt sykefravær for 2005 var på 1,8%, ned fra 3,1% i 2004. For å få bedre struktur på informasjon til medarbeidere etablerte selskapet i 2005 et nytt Intranet, My Omega. My Omega inneholder nyhetsbrev, timelister, lønnsslipp, telefonkatalog, treningsdagbok, e-læringskurs i Pims, og velferdsordningen Omega Advantage for å nevne noe.

Styrket ledergruppe

Vi ønsker et høyt servicenivå mot medarbeidere og kunder, og da krever økt vekst økt kapasitet i ledergruppen. Prosjekttjenester har blitt styrket med Neil Carlsen og Britt-May Stene Løtvedt. Innenfor Systemtjenester har Jarle Gjerde etablert en ny avdeling og Håvard Matre har gått inn i ledergruppen med ansvar for Hydro.

Økt satsing internasjonalt

I løpet av de siste 12 månedene har ca 70 medarbeidere i Omega vært på oppdrag internasjonalt på lokasjoner som München, Cadiz, Amsterdam, Bonn, Dubai, Doha (Qatar), Jakarta, Perth, Calgary, Houston, Venezuela, Korea.

Omega Project Solutions Inc. i Houston har fått styrket ledergruppen med Øyvind Vik og John Hellesøe og økt kundeporteføljen sin med flere nye kunder; Devon Energy, Aker Kværner (i samarbeid med Morten Sørenes sin avdeling i Norge), Clough Oil & Gas (Perth) og nå på nyåret Inpex Browse Ltd (Perth). I Canada har vi etablert et eget selskap under ledelse av Omega PS som allerede har 5 ansatte.

I Midt-Østen har vi fått på plass en ny satsing med Juha Hyværi og Are Gaustad som ledere.

Teknologi

For å opprettholde og vokse sin posisjon både innenfor Prosjekt- og Systemtjenester kreves det at Omega ligger i forkant teknologisk. I 2005 ble det besluttet økte investeringer i et 2 årig prosjekt for å utvikle ny basisteknologi og en bedre Pims. Teknologiavdelingen har 10 ansatte i Ølen, og bygger mer kapasitet gjennom en etablering i Litauen med systemutviklere som kan russisk.

Videre fremover

Selskapet sin strategi er i hovedsak å jobbe systematisk for at vi skal bli bedre på det som vi allerede holder på med, og at vi skal benytte den muligheten som ligger i økt størrelse til å utvikle de produktene, tjenestene og markedssegmentene som vi er etablert i. Styret vurdrer markedsutsiktene som gode både i 2006 og i en lengre horisont.

For 2006 ønsker jeg at den postitive trenden med fornøyde kunder som kommer tilbake og vil ha mer fortsetter, og at Omega som arbeidsgiver kan bidra til økt trivsel, god helse og faglig utvikling hos medarbeiderne. Omega har nullfilosofi på arbeidsrelatert sykdom, skade og ulykker, og det skal være grunnmuren for den verdiskapingen som vi gjør hos kundene.
 
Med vennlig hilsen

Petter Aalvik
Daglig Leder