Barnehjemmet snart ferdig

Publisert: 03.08.06

Den kommende vinteren vil ikke ligne noe for de ca 40 hjemløse og foreldreløse barna som snart kan flytte inn i et nytt «Mor og barn-senter» i Korosten, Ukraina, med god hjelp fra Omegas ansatte.

Den nye «Mor og Barn-senteret» i den nors-Ukrainsek byen Korosten nærmer seg ferdigstillelse. Allerede er veggene på tapetserte, barnerommene møblerte og godt utstyrt med leker og spill for ungene som snart kan kalle dette sitt hjem. En godt utstyrt kantine skal sørge for å fylle sultne mager, og skaper fulle av sengeklær, håndklær og barnekjær skal sørge for en god og ren hverdan til forskjell fra gatelivet de til nå har vært vante med.

Senteret ligger med god avstand til bykjernen i Korosten, og skal sørge for at både mødre og barn får en trygg havn fra et vanskelig liv i bygatene.

- Det er helt utrolig at vi kan ta i mot barn og tilby dem et slikt lite paradis, forteller Sergiy Kovalchuk, en av Omegas kontakter i Korosten som sier at målet for senteret er at barna skal kjenne seg hjemme og som en del av en ekte familie-enhet.

Etter at Annbjørg Lunde ( Kone av Omega styrleder Sigmund Lunde) besøkte Korosten i 2003 og ble kjent med den vanskelige situasjonen til mange av byens barn og unge, har Omega valgt å blir med på samfunnsprosjektet som bidrar til «mor og barn-hjemmet» i byen. Dette prosjektet er i samarbeid med THK-stiftelsen som støtter barnehjem i Ukraina.

'It is absolutely fantastic that we can take in children and offer them this little paradise,' he said.

De tre siste årene har ansatte i Omega takket nei til egne julegaver fra selskapet, og heller valgt å la ressursene gå til byggingen av senteret vi har bidratt til og som snart er innflyttingsklart for flere til nå hjemløse barn i korosten.