Svenøy fremfor det kjente isbjørn-landemerket til Hammerfest.

– Jeg er så fornøyd med Liv, Omega og de arbeidsstedene jeg har vært på. Det må jeg si. Det er det beste som kunne hent meg! 

Gledet seg til å gå på jobb

Det sier Ronny Svenøy, som egentlig skulle inn på et kort prosjekt i 2008. Både han, kundene, avdelingsleder Liv Hetland og Omega 365 var så fornøyde, at Svenøy ville bli. At noen måneder ble til 16 år, er altså en vinn-vinn-situasjon.  

– Hva var det du trivdes så godt med i din første jobb for Omega 365?  

– Det var en veldig spennende jobb, med mange ulike systemer på stedet. Jeg gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag, sier Svenøy.  

Svenøy har jobbet med spennende energiprosjekter siden starten i Omega 365, med mye erfaring som site manager. I den rollen jobbet han blant annet med kursing, opplæring, prosesstyring av gassanlegg, demineralisert vann, høyspentanlegg, overvåking og levering av strøm. 

Før han fant vegen til Omega 365, hadde Svenøy noen år på skolebenken, først snekkerlinjen, i militæret og på fiskebåt. Deretter tok han forkurs for ingeniørhøgskolen, elkraftlinjen på teknisk fagskole og elektroautomasjonlinjen på Tønsberg maritime høgskole.  

Under første delen av karrieren jobbet han på en landbedrift, før han dro offshore. Siden 1995 har Svenøy vært ute på prosjekter som mye forskjellig, både elektriker, automatiker, instrumenttekniker, formann, feltingeniør, site manager og nå som commissioning ingeniør. 

De fire ukene Svenøy er hjemme bruker han på en rekke personlige prosjekter. – Jeg driver med mange forskjellige ting, som han sier selv.

Trives best med prosjekter

Gjennom karrieren har Svenøy jobbet i ulike prosjekter – og selv om ulike tilbud har dukket opp undervegs, er det i prosjekt-verden han trives best.  

Nå er han i en overgangsfase mellom prosjekter, og har nettopp vært på intervju. Med i alle stegene av ansettelsesprosessen er Omega 365, som backer konsulentene hele veien. Det er en av grunnene til at Svenøy kaller Omega 365 «en fantastisk arbeidsgiver».  

– Både oppfølging og kompensasjon er veldig bra, sier Svenøy.  

Han elsker jobben i Omega 365 – og han har ganske sansen for friperiodene også, da han får gjort mye. På nåværende prosjekt er Svenøy 14 dager på jobb og 28 dager hjemme.  

Svenøy har sansen for Advantage-programmet i Omega 365.  

– Vi har vært flere turer til Gran Canaria, Bulgaria og på hytter i Norge, på teambuildning både i inn- og utland – og jeg har kunnet bruke poeng på relevante kurs for jobben. Det er veldig kjekt, sier Svenøy.  

De fire ukene han er hjemme, brukes ellers til mange forskjellige prosjekter hjemme. Svenøy driver med «mye rart», som han sier. Noe tid går for eksempel til Svenøys Alaska husky. Nå har han nettopp startet med noe helt nytt.  

– Vi har begynt med glamping! Forteller han entusiastisk.  

Svenøy og hans bror har gått til innkjøp av en type glassiglo som brukes til komfortabel overnatting rett ved sjøkanten ved det beryktede havstrøket Hustadvika utenfor Molde. Neste steg er møblering, og Svenøy gleder seg til å ta fatt på sjauing og innredning av det nye overnattingstilbudet som ligger et steinkast fra den kjente Atlanterhavsveien. 

Kom inn etter anbefalinger

Når han snakker med Omega 365, har han friperiode fra rollen som commissioning ingeniør ute på Sleipner A-plattformen. Han ringer fra bilen på veg til Oslo. Svenøy skal nemlig nyte noen fridager i Gdansk, hvor han og kjæresten skal feire begges bursdag. For Svenøy er dagen rund, han ble 60 år.  

I forbindelse med 60-års-turen, har Svenøy fått gode tips på jobb om hva han bør få med seg i Gdansk. Tipsene kommer fra Svenøys sjef og avdelingsleder i Omega 365 Consulting, Liv Hetland. 

Svenøy på sin side har bare lovord om henne.  

– Liv er en fantastisk sjef, jeg ville ikke byttet henne ut med noen. Oppfølgingen er kjempebra, forteller Ronny.  

Hetland på sin side skryter tilbake, og kaller han stjernekonsulent som går fra prosjekt til prosjekt.  

– Vi fikk han inn etter anbefalinger fra andre konsulenter, som sa Ronny var en bra kar vi burde ta inn. Det ble forlenget med 12 år, forteller Hetland om da Svenøy kom inn i Omega 365 i 2008. 

Omega 365 trengte nemlig folk til et gasskraftverk-prosjekt.  

– Han skulle bare inn i det oppdraget i noen måneder, men engasjementet ble forlenget og forlenget, sier Hetland. 

Nylig kjøpte Svenøy og broren en glassiglo ved sjøen ved Hustadvika utenfor Molde.

Faglig problemløser 

Det er det flere grunner til, mener Hetland. I tillegg til at han kan «litt om alt», tror Hetland at Svenøys sosiale kompetanse er svært viktig. Hun trekker også fram Svenøys gode kommunikasjon med både kunde, med henne og med kollegaer, samt høy kundetilfredshet. Til sammen har det gitt Svenøy et navn i bransjen, mener avdelingslederen.  

– Ronny er en faglig problemløser, fleksibel og har godt humør. Han takler uforutsette ting – og det er viktig når man jobber en del alene, sier Hetland. 

– Han som type går sammen med alle. Ronny har en enormt positiv holdning til jobb. Han er svært godt likt blant kollegaer, skryter Hetland.  

Hetland tror også hemmeligheten ligger i Svenøys holdning til kompetanseutvikling, fordi han er så åpen for å tilegne seg kunnskap.  

– Ronny er lærevillig og ydmyk. Han kaster seg på ting, innhenter informasjon og ønsker å lære ting skikkelig. Ronny er ikke redd for å ta kontakt og spørre, sier Hetland.  

Hetland er glad for samarbeidet med Svenøy, hvor de ønsker å være i forkant for å planlegge de neste stegene.  

– Jeg oppfordret han til å ta et oppdatert sikkerhetskurs med Advantage-poeng. Rett etter var det en offshore-jobb klar – og Ronny kunne reise på dagen.  

Svenøy på sin side, skryter av de andre. Han har gode kollegaer, og de har kontakt på fritiden også. Det er godt tegn, mener han.  

– Jeg blir kjent med nye folk hele tiden. Det er en kjempegjeng, sier Svenøy.  

– Jeg er utrolig fornøyd med denne jobben, men prosjektet er snart over og da blir det snart nye utfordringer.  

Svenøy sier i ettertid at intervjuet han var på, gikk veldig bra. Han fikk jobben og starter i et nytt oppdrag for Omega 365 Consulting.