Oversikt over prosjektet

Kundens digitale omstilling for store kapitalprosjekter i 2019 markerte et strategisk skifte mot integrering og modernisering av prosjektstyringssystemene. Initiativet ble drevet av behovet for å erstatte utdaterte og fragmenterte applikasjoner med en enhetlig plattform, noe som økte effektiviteten i de mange globale operasjonene.

Prosjektet dekket ulike aspekter av prosjektstyring, fra planlegging og gjennomføring til ferdigstillelse, og var skreddersydd for å møte de unike utfordringene i kundens omfattende portefølje. Denne porteføljen inkluderer dypvannsutforskning, fornybare energiprosjekter og karbonfangstteknologi. En viktig del av omstillingen var å tilpasse det nye systemet til kundens miljømål, med fokus på å redusere karbonutslipp og fremme bærekraftige energipraksiser.

Utfordringer ved prosjektet

Overgang til integrerte systemer

Overgangen fra flere separate systemer til en samlet plattform innebar betydelige utfordringer knyttet til integrasjon, prosessjustering og optimalisering av arbeidsflyt.

Sikre brukertilpasning og kontinuitet

Innføringen av det nye systemet krevde nøye planlegging for å sikre brukertilpasning samtidig som kontinuiteten i prosjektleveransene ble ivaretatt.

Omega 365s rolle

Prosjektsamarbeidet startet i 2017 med den første implementeringen av Pims Completions Management-programvaren. Denne innledende fasen var avgjørende og la grunnlaget for en mer omfattende integrasjon av selskapets prosjektstyringssystemer.

– Kunden ønsket å forbedre styringen av prosjektprestasjoner, forutsigbarhet og aksjonærverdi. På den tiden var Omega 365 USA allerede en etablert leverandør av Pims CMS til kunden, sier kundeansvarlig Bryan Wazbinski.

I 2020 begynte utrullingen av Omega Pims Software Suite for selskapets Global Capital Projects Function. Denne utrullingen representerte et betydelig skifte fra selskapets eksisterende systemer til en mer moderne og integrert løsning.

– Omega 365s oppgave var å levere en programvaresuite som ikke bare var skreddersydd for energiselskapets komplekse behov, men som også var brukervennlig, sier Wazbinski.

Et hovedfokus for Omega 365 var å håndtere overgangen effektivt. Innføringen av et nytt system på tvers av selskapets mangfoldige organisasjonsstruktur krevde nøye planlegging. Omega 365 støttet denne prosessen gjennom målrettet opplæring og kontinuerlig assistanse, noe som hjalp de ansatte med å tilpasse seg og sikret kontinuitet i arbeidsflytene.

– Overgangen fra flere eksisterende verktøy til en standardløsning var ikke enkel. Takket være det dedikerte arbeidet fra både kunden og Omega-teamene, samt brukervennligheten til Omega-løsningen, var de første utrullingene svært vellykkede. Den nye utfordringen ble raskt å håndtere momentet og etterspørselen etter det nye Pims-verktøyet fra ulike prosjekter, sier Wazbinski.

I denne fasen var Omega 365s tilnærming preget av fleksibilitet. Programvaren ble utviklet for å tilpasse seg de spesifikke kravene til ulike prosjekter, samtidig som en konsekvent styringsmetode ble opprettholdt og de unike behovene til hvert enkelt prosjekt ble ivaretatt.

– Omega 365 fungerte ikke bare som en programvareleverandør, men som en strategisk partner i kundens overgang til et mer integrert og moderne prosjektstyringssystem, sier Wazbinski.

I juni 2024 omfattet implementeringen av Pims Software Suite 83 prosjekter på tvers av 16 globale forretningsenheter, med over 3819 aktive brukere og mer enn 8800 brukere totalt, og antallet fortsetter å øke.

Bærekraft i Omega 365

Implementeringen av Omega 365s løsninger i kundens Capital Projects Function var i tråd med begge selskapenes forpliktelser til bærekraft. Omega 365s programvaresuite er utviklet for å optimalisere ressursbruken i kundens prosjektstyringsprosesser. Ved å strømlinjeforme arbeidsflyter og forbedre datanøyaktigheten reduserte systemet unødvendig tids- og ressursbruk. Denne effektiviteten førte til redusert miljøpåvirkning for prosjektene, i samsvar med kundens forpliktelse til miljøvennlig drift.

Økonomiske aspekter ved prosjektet

Den økonomiske virkningen av prosjektet var betydelig og reflekterte den omfattende implementeringen på tvers av kundens operasjoner. Ved å samle ulike systemer i en integrert plattform ønsket kunden å redusere ineffektivitet og driftskostnader i sin prosjektportefølje på USD 50 milliarder, samtidig som de forbedret budsjetthåndteringen og det totale økonomiske resultatet.

Effekten av dette initiativet var forventet å være betydelig. Overgangen, som i juni 2024 omfattet 288 implementeringer, var antatt å forbedre effektiviteten og datastyringen, noe som igjen ville styrke beslutningsprosessen og gjennomføringen av prosjekter. Dette ville bidra til økt lønnsomhet i kundens store kapitalprosjekter, en kritisk faktor i selskapets strategiske mål om å utvide sin tradisjonelle olje- og gassvirksomhet samtidig som de reduserer karbonintensiteten og utvikler nye lavkarboninitiativer.