Megavekst for Omega

Publisert: August 2006

Programvareselskapet Omega kunne skilte med 50 prosent topplinjevekst i fjor.

Omega ble i forrige nummer av Kapital kåret til Norges 8. største programvareselskap. En omsetning på 245 millioner, opp fra 163 millioner i 2004, sørget for å sende selskapet hakk i hæl på langt mer omtalte SuperOffice.

Omega leverer prosjektstyrings og databaseløsninger til olje og gassektoren. Hele 80 prosent av omsetningen stammer fra det norske markedet.

Veksten fortsetter

Løsningene selskapet leverer skal dekke de behovene kunden har i forbindelse med utvikling og optimilasering av egen verdiskapning. Selskapet, som ble startet for 20 år siden, knallet til med en omsetninsvekst på hele 50 prosent i fjor. Ifølge daglig leder Petter Aalvik, som eier 6,7 prosent av aksjene gjennom Ryvarden As, blir ikke 2006 dårligere. Vekstraten har hittil i 2006 vært på nivå med 2005. Med utgangspunkt i planlagte og igangsatte prosjekter hos våre kunder, ser vi gode muligheter til å uvikle selskapet videre med samme takt, sier Aalvik.

Etterspørselen etter selskapets produkter og tjenester blir drevet av investeringsnivået i oljeindustrien.

Med en sterk base av prosjektstyringspersonell fra det øvre sjiktet hva gjelder kompetanse og kvalitet, og “tested and proven” systemløsninger, er Omega godt posisjonert for vekst, forteller Aalvik.

Vil vokse ute

I årsberetningen skriver styret at det er en risiko for vanskeligere tilgang til kvalifisert personell i 2006. Aalvik sier at dette ikke har hindret selskapet i å nå sine vekstmål.

Risiko som er klarlagt og identifisert, setter vi inn tiltak for å møte. Det å ha tilstrekkelig med kvalifisert personell har vært og er gjenstand for særlig fokus. Det handler om å utvikle egne ressurser, rekruttere direkte fra skole, hente kapasitet internasjonalt og å ha et godt forhold til sine medarbeidere, sier han.

Hvilke utfordringer står selskapet ellers foran i nærmeste fremtid?

Å etablere tyngre tilstedeværelse på flere lokasjoner internasjonalt sier Aalvik. Selskapets største kunder er større norske og internasjonale oljeselskaper, men Omega har også betydelige leveranser til oljeselskapenes kontraktører. I juni signerte selskapet en ny omfattende rammeavtale med Statoil innen prosjektledelse, anskaffelse og prosjektstyringstjenester.

Hvordan påvirker oljeprisen markedet dere jobber i?

Fremtidige oljepriser styrer investeringsnivået i oljesektoren. Investeringsnivået påvirker selskapets prestasjoner, sier Aalvik.

Ingen børsplaner

Etter å ha betalt ut 8,8 millioner kroner i utbytte i 2004, ble det ingenting til eierne i fjor. Eierne er tilfreds med utviklingen, og til tross for at Omega er større enn flere av IT-selskapene på Oslo Børs, har man ikke sett behov for å bruke kapitalmarkedet til videre vekst.

Det er stabile eierforhold i Omega og det foreligger ingen planer om å gå på børs med selskapet.

Ved årsskiftet hadde Omega 13 millioner kroner i kontanter og 68 millioner i fordringer. 58,4 millioner står bokført under kundefordringer, styret skriver i årsberetningen at disse er relatert til solide selskaper som har vist seg som pålitelige betalere.