Sandra Lin Nielsen

Sandra Lin Nielsen

Client Success Manager ved Omega 365 Danmark


Hva betyr Pride for deg?

For meg handler Pride om synlighet, likestilling og aksept. Mer enn noe annet er det viktig for meg at Pride er interseksjonell – at vi inkluderer alle. Pride er mangfoldig og menneskelig, ikke en klinisk representasjon av én type person. Hvis du er kvinne, er opplevelsen din som LHBTQ+-person annerledes enn hvis du er mann. Opplevelsen varierer også mellom hudfarger. Du kan være LHBTQ+ på mange måter, og for meg er resten av personen din med på å skape din individuelle Pride-identitet. Jeg deltar av og til i lokale Pride-arrangementer, men jeg er mer interessert i å støtte fellesskapet mitt på daglig basis enn i store feiringer.

Hva er den beste måten næringslivet kan vise støtte til Pride?

Lytt, lær, støtt, stå opp. Du kan ikke bare vifte med et regnbueflagg eller si "vi støtter LHBTQ+" uten å gjøre noe med det. Symbolpolitikk og tomme erklæringer kommer man ikke langt med. Som med alle andre fellesskap, er LHBTQ+ bare så synlig og normalisert som vi gjør det til. For å kunne støtte Pride må du vite hva Pride er og hvorfor det er verdt å dyrke. Her er mine beste tips:

  • Lær om Prides historie lokalt og globalt.
  • Lytt til LHBTQ+-personer på arbeidsplassen din og hør hva de sier om sine erfaringer, både gode og dårlige.
  • Støtt Pride økonomisk og sosialt – anbefal Pride-arrangementer til de ansatte, organiser Pride-arrangementer selv eller støtt lokale arrangementer.

Hvordan kan arbeidsplasser jobbe systematisk for å sikre mangfold og inkludering utenom Pride-måneden? 

LHBTQ+-personer er alltid LHBTQ+, selv når det ikke er Pride. Etter Pride kan allierte gå hjem og vaske av seg regnbuen og late som ingenting. Det kan ikke LHBTQ+-personer. Derfor er det viktig at det er lov å være LHBTQ+ på jobben, på samme måte som det skal være mulig å være vegetarianer, religiøs, med mer. Støtter du dine ansatte uavhengig av identitet? Tar du deres bekymringer og tilbakemeldinger på alvor – selv om det er noe du ikke forstår fordi det ikke er en del av din egen hverdag? Mangfold og åpenhet er viktig for en mangfoldig arbeidsplass. Jo mer mangfold, jo bredere forståelse og jo flere ulike typer bidrag til hverdagen og de enkelte oppgavene! Dette Pride-intervjuet er for eksempel et flott initiativ.



Emma Ireland

Emma Ireland

Daglig leder for Omega 365 Australia


Hva betyr Pride for deg?

Pride Week, for meg, er en hjørnestein i vår utvikling mot et tryggere, mer inkluderende og hensynsfullt globalt samfunn. Det er en sjanse til å feire våre LHBTQ+-familiemedlemmer, venner og kolleger, og til å lytte, lære og anerkjenne deres levde opplevelse.

Hva er den beste måten for bedrifter å støtte Pride på?

Bedrifter bør støtte Pride hver uke. Vi kan gjøre dette ved å ta oss tid til å undersøke og utdanne oss om LHBTQ+-samfunnet og deres historie og kjempe for frigjøring. Regnbueflagg, pinner og T-skjorter er fantastiske, men det avgjørende elementet for å være en alliert er å forsvare og stå opp når vi ser urettferdighet.

Hvordan kan arbeidsplasser jobbe systematisk for å sikre mangfold og inkludering utenom Pride-måneden?

Bedrifter kan støtte Pride gjennom gjennomtenkte og utdannede inkluderingspolitikker som er mer enn bare leppeservice. Tren teamet ditt på ubevisst skjevhet, utvikle foreldrepermisjonsordninger som inkluderer alle familiestrukturer og identiteter, fremme LGBTQ+-fellesskapsarrangementer og -initiativer, og sørg for at bedriften din tilbyr plattformer for nettverksbygging, støtte og talsmann for LHBTQ+-ansatte og allierte.



Javier Ramos

Javier Ramos

Software Consultant ved Omega 365 Solutions i Oslo


Hva betyr Pride for deg?

For meg betyr Pride en mulighet til å feire identiteten sin, og føle at man kan være seg selv. Pride er også å feire den kampen som tidligere generasjoner har kjempet for, at vi skal ha samme rettigheter, synlighet, frihet og sikkerhet som våre medmennesker. Det er for meg ekstra spesielt å se hvordan Pride feires i Norge, hvor man kan se både familier og næringsliv feire med oss.

Hva er den beste måten næringslivet kan vise støtte til Pride?

Å respektere hver ansatt uten diskriminering. Jeg husker den første gangen Omega heiste Pride-flagget i Ølensvåg. Det var kanskje ikke noe jeg trengte for å føle at jeg ble sett eller verdsatt, men det var utrolig fantastisk! Og noen ganger er det de små tingene som gjør at andre føler seg bra! Det er viktig å vite at Pride feires av alle, og det er arbeidsgivers ansvar at alle ansatte føler seg inkludert, og man er stolt over at vi i Omega 365 også har skeive flinke kollegaer.


Hvordan kan arbeidsplasser jobbe systematisk for å sikre mangfold og inkludering utenom Pride-måneden?

Det viktigste er å sikre at diskriminering ikke skjer. Det er vanskelig å si hva som kan forbedres i Omega 365, siden jeg alltid har følt meg trygg, respektert og inkludert. Så jeg kan si at Omega 365 og alle ansatte har gjort en kjempegod jobb med å være greie med hverandre.



Melissa Macklin

Melissa Macklin

Client Development Manager ved Omega 365 USA


Hva betyr Pride for deg?

Pride er viktig for meg som alliert, det er viktig å vise støtte og engasjement for likestilling – ikke bare i juni, men hver dag.

Hva er den beste måten næringslivet kan vise støtte til Pride?

I tillegg til å fremme inkluderende kultur for alle, kan bedrifter delta i Pride-arrangementer (og støtte våre kunders deltakelse!), og øke bevisstheten om historien som gjør det mulig å feire Pride i dag.

Hvordan kan arbeidsplasser jobbe systematisk for å sikre mangfold og inkludering utenom Pride-måneden?

Jeg mener at arbeidsplasser som Omega kan praktisere kjerneverdiene sine ved ikke-diskriminerende ansettelser, tilby opplæring i mangfold, bruke et inkluderende språk og oppmuntre til empati for hverandre. I tillegg bør arbeidsplassene spørre de ansatte om andre ting som kan være til hjelp.



Sigmund Lunde

Sigmund Lunde

Gründer og styreleder i Omega 365-konsernet


Hva betyr Pride for deg? 

Jeg har rukket å bli en godt voksen mann. I min ungdom tenkte jeg veldig lite over hva det betydde å være skeiv. Når jeg nå har voksne barn som lærer meg opp, er Pride blitt en viktig ting for meg. Jeg ser på Pride som en forbedret versjon av 17. mai. Også her feirer vi at vi er frie, men i tillegg er dette en markering av selvsagte verdier, som at man skal kunne være den man er, og at man skal kunne elske den man vil. Musikken er kraftig oppgradert fra korpsene vi hører på 17. mai og stemningen er også vel så god. Jeg synes alle bør unne seg en tur til Oslo i slutten av juni i forbindelse med Pride-markeringen. Å få med seg folkehavet og følelsen av at mangfold er en fin og god ting, er en berikelse og opplevelse som varmer.

Siden mange skeive fortsatt har det vanskelig i vårt samfunn, er Pride viktig. Å stå opp for at vi skal ha et åpent samfunn med plass til alle, og at alle skal kunne leve livet sitt trygt, og uten hets eller annen form for negativ påvirkning, oppleves som meningsfullt.

Hva er den beste måten næringslivet kan vise støtte til Pride?

Å flagge med regnbueflagget (eller et av de andre relaterte flaggene), er en fin måte å vise støtte. Ellers så tenker jeg at næringslivet må sørge for at arbeidsplassene rundt omkring er trygge og gode, og at vi behandler hverandre med respekt. Synlige beviser som kjønnsnøytrale toaletter har jeg sansen for.

Når vi fremsnakker mangfold, så gjør vi livet til enkeltmennesker bedre. Ingen bør oppleve å bli satt i bås som noe mindreverdig på grunn av tro, kjønnsidentitet, legning eller hudfarge. Alle som vokser opp fortjener å bli godtatt for den man er. Dette er verdier som bør gjelde over alt i samfunnet – også på jobben.

Hvordan kan arbeidsplasser jobbe systematisk for å sikre mangfold og inkludering utenom Pride-måneden?

Å legge til rette for arbeidsmiljø hvor mangfold ses på som en positiv ting. At vi for eksempel innarbeider retningslinjer som sikrer kjønnsnøytralitet i styrer og lederfora. At vi er åpne for å rekruttere flyktninger inn i ledige stillinger og at vi jobber aktivt for å sikre at skeive medarbeidere har like vilkår når det gjelder både karrieremuligheter, arbeidsmiljø og alle andre sider ved arbeidslivet.