Jan Christian Brataas, Chief Technology Officer, forkjemper robuste cybersikkerhetstiltak og understreker Omega 365s dedikasjon til digital sikkerhet.

– Den internasjonale datasikkerhetsmåneden har blitt en viktig anledning for organisasjoner som vår, som jobber for å beskytte sensitiv informasjon og bevare tilliten i en stadig mer digital verden. Datasikkerhet er ikke bare et IT-spørsmål, det er en kritisk forretningsprioritet. For Omega 365 er det avgjørende å sikre systemene våre, dataene og informasjonen vi håndterer, forklarer Brataas.  

Hos Omega 365 ligger fokuset på å tilby innsiktsfulle og praktiske råd om datasikkerhet gjennom hele oktober, med vekt på betydningen av å håndtere denne digitale trusselen. 

– Ved å gjøre sikkerhet til en del av våre daglige rutiner – enten det er gjennom sterke passord, sikre datadeling-praksiser, eller bare ved å være oppmerksom på mistenkelig aktivitet – kan vi betydelig redusere risikoen for cybertrusler, sier Brataas. 

I Omega 365 er kontinuerlig opplæring og utdanning sentrale elementer for å sikre at Omega 365-teamet ikke bare besitter kunnskapen, men også ferdighetene som kreves for å navigere det digitale landskapet på en trygg måte. 

– Cybertrusler utvikler seg stadig, og dette påvirker mange deler av samfunnet. Det viser behovet for solide sikkerhetsrutiner. I Omega 365 prioriterer vi å dele kunnskap og bygge en kultur for datasikkerhet, slik at alle er oppdatert på de nyeste sikkerhetsprotokollene. Vi har derfor stort fokus på aktiv deltakelse i vårt Security Awareness Training-kurs, som er tilgjengelig på læringsplattformen Academy. I tillegg oppfordrer vi alle ansatte til å rapportere uvanlige hendelser, som phishing-angrep, slik at vi sammen kan skape en proaktiv sikkerhetskultur. 

– Målet vårt er å gi teamet vårt verktøyene de trenger for å navigere sikkert på internett, beskytte sensitiv informasjon mot trusler, og bidra til et tryggere digitalt miljø for alle, avslutter Brataas. 

Les Omega 365s IT-policy her: Omega 365 IT-sikkerhet