Daglig leder i Omega 365 Core, Jan Christian Brataas er opptatt av dette arbeidet som krever kontinuerlig oppfølging.

Selskapene Omega 365 Core, Omega 365 Lithuania, Omega 365 USA, og Omega 365 Canada har nå sikret seg ISO-sertifisering (27001 og 9001). Det bety at selskapene har oppnådd internasjonalt anerkjent standard for kvalitetsstyring (ISO 9001) og informasjonssikkerhet (ISO 27001). Morselskapet Omega AS er også 27001-sertifisert, hun hadde 9001-sertifikat fra før.  

– Prosessen med sertifiseringa har vært omfattende og krevende, men bruk av Omega 365 som vårt virksomhetsstyringssystem har gjort det mye enklere. Ved å gjenbruke eksisterende prosesser og systemer, samt ha ledere og ansatte som virkelig ønsker å forbedre seg, har dette gått veldig bra, sier Brataas.  

Han mener den største fordelen med sertifiseringen er at det gir en systematisk og dokumentert tilnærming til både kvalitet og sikkerhet. Noe han igjen mener fører til forbedret kundetilfredshet, økt effektivitet og reduksjon av risiko.  

– ISO 27001 hjelper oss med å identifisere og håndtere risiko knyttet til informasjonssikkerhet, noe som igjen reduserer sannsynligheten for sikkerhetsbrudd, sier han. 

Vil sertifisere flere selskaper 

Brataas er opptatt av dette arbeidet som krever kontinuerlig oppfølging. Han mener det fremover blir viktig å hjelpe alle selskaper med å følge opp kravene i standardene for å sikre at resertifiseringen går fint neste år.  

– Vi ønsker også at flere selskaper i gruppen skal bli sertifisert og har mål om at de resterende Solutions-selskapene skal bli sertifisert de neste årene, men dette vil bli vurdert kontinuerlig fremover.  

– Det er også viktig å innlemme bærekraftprinsipper i forretningsstrategien vår og i de operasjonelle prosessene. Dermed sikrer vi at organisasjonen tar sosialt og miljømessig ansvar. Vi ønsker å fremme en kultur der kvalitet, sikkerhet og bærekraft er kjerneverdier i organisasjonen, sier Brataas.  

Omega AS, sammen med Omega 365 Solutions, Omega 365 Consulting, Omega 365 Areal og Omega 365 Design er allerede ISO-sertifiserte fra før.

Daglig leder i Omega 365 USA, Øyvind Vik.

Bærekraft i nye lokaler 

I Houston mener daglig leder i Omega 365 USA, Øyvind Vik, at ISO-sertifiseringene viser engasjement for sikkerhet, databeskyttelse og kvalitet.  

– Dette er en ekstern bekreftelse som viser både kunder og ansatte at systemene og prosessene vi har etablert globalt er effektive.  

Da avdelingen i Houston flyttet til nye lokaler for to år siden var bærekraft en nøkkelfaktor.  

– Vi har nå en bygning som er sertifisert med LEED Gold, med stort søkelys på energieffektivitet, vannbevaring og avfallsreduksjon. Vi forsetter å se etter måte vi kan forbedre oss på, og er stolte over at så mange kunder er i forkant innen bærekraft, sier Vik. 

Godt kvalitetsstempel 

Kenneth Steinsvik er daglig leder ved Omega 365 Canada og mener sertifiseringen er et kvalitetsstempel som bygger tillit ute hos kundene.  

– ISO-sertifisering er en anerkjennelse for oss at vi jobber strukturert og har søkelys på kvalitet og sikkerhet i det daglige arbeidet vårt. Dette er et kvalitetsstempel som gjør kundene våre trygge på at de har valgt rett når de valgte Omega 365 som leverandør.  

– Med Omega 365 treffer vi en større kundemasse og ISO-sertifiseringen kan være med på å gi oss tilgang til nye markeder, sier han og mener sertifiseringen viser at selskapet er en seriøs aktør i markedet.  

Kenneth Steinsvik er daglig leder ved Omega 365 Canada.

Styrker selskapet 

Daglig leder for Omega 365 Lithuania, Vadim Narožnij, er enig med kollegene at sertifiseringen styrker selskapet. Han legger vekt på at selve sertifiseringen i seg selv ikke er målet, men at Omega 365 skal styrke arbeidet, spesielt innen informasjonssikkerhet og kvalitetsstyring.  

– Sertifikatet gir kundene våre et bevis på at Omega 365 tar dette på alvor, noe som igjen fører til en mer konkurransedyktig markedsposisjon, sier Narožnij.  

– Da vi gikk gjennom sjekklistene så vi først at vi faktisk har gjort det meste som kreves allerede, noe som var en hyggelig opplevelse, sier han og legger likevel vekt på de viktige manglene som dukket opp i prosessen.   

– Arbeidet videre med de punktene tvinger oss til å bli enda mer strukturerte og forbedre oss enda mer, ikke minst på dokumentasjon. Den største lærdommen var faktisk at ved å bruke Omega 365-programvaren selv til det fulle sikrer vi nesten automatisk samsvar med ISO-standardene, sier Narožnij.  

Daglig leder for Omega 365 Lithuania, Vadim Narožnij.