– Tidligere har integrasjonen mellom Pims-produktene vært begrenset. Innføringen av Linked Items-funksjonen er et viktig steg i retning av å forbedre samarbeidet og interoperabiliteten på tvers av Pims-produktene, sier Pims R4 Platform Manager, Aleksandr Narožnij, ved Omega 365 Litauen. 

– Linked Items-funksjonen er utformet for stor fleksibilitet basert på kundens behov.«Linked Items-funksjonen er designet for å tilby super fleksibilitet basert på kundenes behov. Superbrukere kan konfigurere hvilke Pims-produkter de ønsker for å kunne etablere lenker til andre produkters varer, sier han. Superbrukere kan konfigurere hvilke elementer i Pims-produktene de ønsker skal kunne opprette koblinger til andre produkters elementer, sier han.

Aleksandr Narožnij, Pims R4-plattformsjef

Intermodulært

Ideen kom i 2021, og ble først testet i HSE-modulen. Så ble funksjonen testet innen 

Workflows, Risk Management og Quality Management. Selv om de viste potensialet til Linked Items, var de tilpasset spesifikke moduler. 

– Den virkelige kraften i Linked Items kom til syne da kjernefunksjonaliteten ble generalisert og integrert intermodulært, slik at den kunne brukes på tvers av alle Pims-produkter.

Fornøyd med utviklernes innsats

Øyvind Vik, president i Omega 365 USA, roser den nye funksjonen. 

President i Omega 365 USA, Øyvind Vik

– Linked Items-funksjonen gir en utrolig effektiv og fleksibel måte å integrere dokumentasjon og andre informasjonselementer på i Pims R4. Ved å integrere data som tidligere var siloinformasjon, blir det lettere å forstå, analysere og ta beslutninger, noe som i bunn og grunn gjør helheten større enn summen av delene.

Vik er også fornøyd med utviklerteamets innsats. 

– Produktteamene har samarbeidet tett med kundene for å løse vanlige brukstilfeller, og nå tilbyr vi denne muligheten som en del av standardproduktet vårt. Det er et godt eksempel på vår kontinuerlige forpliktelse til å innovere og investere i programvareproduktene våre for å gi økt verdi, kvalitet og effektivitet til kundene våre og teammedlemmene deres, legger Vik til. 

– I Pims R4-produktteamene innså vi raskt de store mulighetene i konseptet, som muliggjør sømløs kobling av funksjoner på tvers av ulike Pims-produkter, sier Narožnij. 

Linked Items går på tvers av alle Pims-produkter, bryter opp siloene og skaper et mer sammenhengende og sammenkoblet Pims R4-pakke, forteller han.

Mest etterspurt av kunder

– Linked Items knytter Pims mer sammen, og er én av de mest etterspurte funksjonene fra kunder. 

Det sier avdelingsleder ved Omega 365 Solutions i Stavanger, Trygve Ålbotsjord, som har jobbet mye med konseptet opp mot kunde. Han er fornøyd med at Linked Items nå ligger i basispakken for Pims. 

– Avvik, endringshåndtering, risiko, tekniske spørsmål, alt er relatert til dokumentasjon – og mye mer er naturlig å koble sammen. Linked Items er en komplett løsning, hvor man går inn i den ene modulen, laster opp dokumenter og kobler de til den andre. Det som er fint med det, er at man ikke bryter noe av tilgangsstyringen. Å åpne et lenket dokument, forutsetter allerede tilgang til dokumentet, sier Ålbotsjord. 

Utviklerne er tett på kunden

Ålbotsjord mener at funksjonen Linked Items, hvor en oppnår samhandling i Pims, er en viktig del av selskapets genuine interesse i å møte kundenes behov. Nøkkelen til suksess ligger i leveransene, og kvaliteten er den beste måte å selge på, ser han. 

– Vi skal være framoverlente og jakter etter detaljene bak spørsmålene fra kunden. Nettopp det at vi utfordrer kundene og spør om hva som er den beste løsningen, er utrolig viktig. Utviklerne bruker tid på å forstå prosesser hos kunden. Vi trekker utviklerne tett på kunden. Det skaper eierskap, forteller Ålbotsjord, som skryter av det gode samarbeidet og kommunikasjonen mellom utviklere fra Norge til Litauen og USA. 

Linked Items gir også oversikt andre veien, forteller Ålbotsjord videre. Et eksempel på bruk er at en kan gå inn i et dokument og finne koblinger både til en endringsmodul og en risikomodul.Han har stor tro på at det blir godt tatt imot. 

– Det løser ikke alt, men vil nok løse 90 prosent av tilfellene. Kunden vil spare mye tid, sier Ålbotsjord. 

Felles innsats på tvers av land

Flere har arbeidet med Linked Items i ulike faser. Pims R4 Platform Manager Aleksandr Narožnij ønsker å trekke fram Unni Alsvik, Trygve Haaland, Hans Vigleik Jakobsen, Herman Fensbekk, Vegard K. Thorsen, Mindaugas Stonys og Simas Zikaras.