Halvårsoppsummering

Publisert: 04.07.06

> In English


De første seks månedene i 2006 har vært spennende for Omega. Vår CEO, Petter Aalvik, minnes høydepunktene, prestasjonene, og utfordringene så langt i år og avslører i hvilken retning vi skal utvikles oss når den neste halvåret starter.

Håndfaste opplysninger

Ved inngangen til 2006 var vi 274 medarbeidere i Omega. Nå er vi 350. I løpet av de første 6 månedene i 2006 har vi økt med ca 12 medarbeidere i snitt per måned. Vi ønsker de nye velkommen og håper dere får en interessant og givende tid med selskapet. Samtidig vil jeg takke alle for innsatsen som har resulterte i fornøyde kunder og god vekst så langt i 2006.

Akkumulert omsetning for Omega konsernet de siste 12 måneder er på ca MNOK 290 inklusiv Omega Project Solutions Inc. og Omega IAT, og dette gir en vekst på ca 56% i forhold til forrige 12 måneders periode. Resultatgrad (driftsresultat før skatt) for perioden er på ca 7,4%. Veksten har gitt mulighet til økt effektivitet i administrasjon og ledelse, og dette viser igjen på faste kostnader som har blitt redusert fra over 10% av omsetningen for 3 år siden, til ca 6,5 % av omsetning i dag. Økt andel av omsetning totalt i konsernet fra Prosjekttjenester har medført at dekningsgraden har blitt redusert med ca en fjerdedel i samme 3 års periode.  Resultatgrad i 3 års perioden er tilnærmet uendret som følge av at redusert dekningsgrad så godt som blir utlignet av stordriftsfordeler på faste kostnader.

Prosjekttjenester

Prosjektkonsulentene gjør en solid innsats hos kundene våre. Faglig dyktighet, høy kompetanse og handlekraft er typiske tilbakemeldinger som vi får fra kunder. Det medfører god tilgang på interessante og utfordrende prosjektstillinger for personell som går gjennom Omega.

For å kunne yte god service mot prosjektkonsulentene har service kapasiteten blitt økt ved etablering av nye avdelinger. Ved årsskiftet flyttet Britt May over til Kiwi-bygget for å starte en ny avdeling, og ytterligere en avdelingsleder, Liv Hetland, starter i august. For å yte bedre service innenfor mer spesialiserte områder ble det i løpet av våren samlet et team som jobber mot Prosjekttjenester med velferdstilbud og henvendelser (Aslaug), internasjonale spørsmål (Olav), og kommunikasjon/markedsføring/e-læring (Lauren). Et av vårens høydepunkter som må nevnes var tildeling av ny rammekontrakt fra Statoil til Omega innenfor prosjektledelse, anskaffelse og prosjekstyringstjenester.

Prosjektsystemer

God vekst i forretningsområdet Prosjektsystemer åpnet for etablering av nye avdelinger i første halvår. Juha reiste til MidtØsten og er nå i ferd med å bygge opp Omega der. Ståle med ansvar for Statoil tok i tillegg over ansvaret for Tyskland / TGE med Carla som plassjef. Håvard Matre ble ny avdelingsleder med ansvar for Hydro, og Jarle opprettet egen avdeling som satser på de tekniske modulene i Pims, hovedsaklig i Statoil.

Svein Tore sin avdeling som er tung på CMS har fått flere henvendelser internasjonalt og er blant annet i gang med en installasjon for ProSafe i Singapore. I løpet av våren har Svein Tore sin avdeling gjort suksess på en krevende implementering for Vetco Aibel.

Morten har i løpet av godt og vel et år bygget opp en avdeling som nå teller 23 medarbeidere på nye kunder. Satsing på Aker Kværner, Gassco, og BP har gitt betydelig vekst og Pims vinner terreng. Aker Kværner handler om global implementering av Pims cost, og prosjektet kjøres både fra Houston/Omega PS og av Morten sin avdeling i Oslo. Jan Marheim har arbeidet seg inn i en sentral rolle i AK's ALT prosjekt (Italia) og i sammen med Pims teamet banet vei for Omega i AK.

Omega Project Solutions Inc

I tillegg til å betjene en rekke prosjekter i ConocoPhillips har Omega PS i første halvår installert Pims hos Devon Energy, utviklet løsning for Aker Kværner i Houston og gjennomført et vellykket innsalg av Pims til Inpex Browse Ltd i Peth, Australia, der installasjon nå er i gang. Det er indikasjoner på gode muligheter for mer business i Perth. I januar ble Omega Project Solutions Canada Inc. etablert for å betjene økende oppdragsmengde i Canada. Omega PS inklusiv Canada teller nå 30 ansatte, opp fra 22 ved årsskiftet.

Teknologi

I løpet av våren etablerte teknologiavdelingen et datterselskap av Omega i Klaipeda, Litauen. For 2 år siden ble Alex og Vadim rekruttert, 2 systemingeniører fra Klaipeda, og Vadim har nå vært sentral i prosessen med å få på plass datterselskapet. Kontoret til Omega er i et teknologisenter inne på universitetsområdet, godt posisjonert for å rekruttere nye talenter. I løpet av våren har Johnny fått styrket teknologiavdelingen med 5 nyansatte + 2 trainees i Omega Technology UAB i Klaipeda, og flere er på gang. For å sikre at Pims er i forkant trengs god kapasitet på teknologiutvikling. Satsingen har allerede begynt å gi resultater, blant annet i forbedringer på CMS modulen og mer støtte til web programmering mot systemavdelingene.

Videre har Teamdocuments blitt utviklet til et produkt med større potensialer. Omega PS har benyttet funksjonalitet fra Teamdocuments både mot ConocoPhillips, Devon og Inpex, og det skal nå kjøres pilottest av Teamdocuments som en samarbeidsløsning mellom Statoil, Kellogg og Gassco i KEP 2010.

Veien videre

Omega skal tilrettelegge for at konsulenter og ansatte leverer god service og kvalitet, med høy trivsel. Tiltak som bygger opp under service, kvalitet og trivsel, prioriteres.

 

  • Å skaffe kunder mer kvalifisert personell slik at de får etablert gode prosjektgjennomføringsteam er en del av det. Nettverket mot medarbeidere og referanser fra kunder i de land der Omega har tilstedeværelse er den viktigste kilden for rekruttering. I tiden fremover skal vi frigjøre tid for å jobbe mer med nettverket ved å få inn flere ressurser i Prosjekttjenester, og det skal etableres webløsninger for å støtte prosessene.
  • Å utstyre medarbeiderne med gode systemverktøy har høy prioritet som alltid i Omega, og vi vil derfor investere mer i teknologi og produktutvikling.
  • Bedre dekning internasjonalt blir etterspurt både av kunder og medarbeidere. Omega PS' satsing i Canada vil ha høy prioritet videre. Vi ser også muligheter for tyngre tilstedeværelse i MidtØsten, Asia og Australia i løpet av året.
  • Advantage programmet og velferdstilbud skal videreutvikles. Et hus i Sydfrankrike vil bli neste tilskudd.

Vis hensyn, unngå skader og ulykker i ferien. Jeg ønsker alle en fin sommer.

 

 

Petter Aalvik
Daglig Leder