– Great guys and gals!

– So awesome!

Graeme Erskine snakker i omtrent 100 kilometer i timen. Han snakker om sin nye rolle i Omega 365 Canada, om nye kolleger, nye utfordringer og om Japan. Erskine har nylig gått fra å være kunde til å bli kollega hos Omega 365. 

Tusenkunstner innen prosjektkontroll

Etter fire år som leder for prosjektkontroll i Trans Mountain Expansion Project, har Erskine nå begynt i Omega 365, der han jobber fra Calgary. På grunn av prosjektets tette samarbeid med Omega 365, ble Erskine godt kjent med Omega. Erskine likte det han så. 

– Hovedgrunnen til at jeg ville begynne i Omega, var at jeg likte folkene, visjonen og produktet så godt. Som arbeidsgiver er Omega opptatt av å utvikle mennesker og sørge for at de trives, sier Erskine. 

Erskines karriere er lang og bred. Med sin økonomibakgrunn og arbeidserfaring fra olje- og gassprosjekter kaller han seg tusenkunstner. Siden 1998 har Erskine jobbet med kostnadskontroll, analyse og ledelse i ulike prosjekter og selskaper. Han har ledet deler av store byggeprosjekter, særlig innen rørledningsnettverk og raffinerier, med både budsjettstyring og effektiv prosessutvikling. 

Nært forhold til Japan

Det ikke alle vet, er at Erskine også har et bankende hjerte for Japan. Siden Alberta, hjemprovinsen hans i Canada, er søsterprovins til den japanske øya Hokkaido, dro Erskine dit for å undervise i engelsk rett etter universitetet. 

Etter at han var ferdig med studiene i økonomi, var planen å tilbringe ett år der. Det ble til fem år, inkludert tre år som leder for det utenlandske engelsklærerprogrammet for alle skolene i Sendai, en by med 1,1 millioner innbyggere. Da han kom tilbake i 1997, snakket han flytende japansk. 

– Jeg har aldri hadde noe stort språkøre, men japansk er et så utrolig kult språk. Når vi drar tilbake, får jeg vondt i hjernen siden jeg ikke praktiserer språket daglig! Men etter hvert kommer jeg inn i det igjen, sier Erskine. 

Han fikk også sansen for synet på business i Japan. Noe av dette har han tatt med seg inn i en spennende karriere i Canada. 

Milliardprosjekt i Canada

Erskine har selv et mantra for å gjennomføre prosjekter: Å ha de rette folkene, verktøyene og prosessene. I den rekkefølgen. 

Etter mange år i bransjen vet han hva han snakker om. Som leder for kostnadsstyring for Trans Mountain Expansion Project, jobbet han med det største infrastrukturprosjektet i Canada, til en verdi av 34,5 milliarder dollar. Prosjektet er en utvidelse av et oljerørledningssystem som fraktet 300 000 fat per dag. Etter at prosjektet ble ferdig, er systemets kapasitet tredoblet.

– Utvidelsen er et megaprosjekt til flere milliarder dollar, der vi bygger 1150 kilometer med rørledning, 19 nye lagertanker, 12 pumpestasjoner, tre nye kaier og mye mer, sier Erskine.

Prosjektet som hadde alt

I et så omfattende prosjekt har Erskines lange erfaring kommet godt med. Trans Mountain har ikke vært noen strømlinjeformet prosess. Som Omega-kunde i fire år har Erskine opparbeidet seg mye erfaring med prosjekt- og kostnadsstyring med Omega 365. Det har vært nyttig. 

– Dette prosjektet har hatt alt!, ler Erskine. 

– Rørene går gjennom fjell med svært vanskelig terreng, vi har håndtert miljøpåvirkninger, offentlige planprosesser, en atmosfærisk elv som slettet åtte prosent av fremdriften, og raserte deler av Trans-Canada Highway, og en rekke andre utfordringer. Og akkurat da vi fikk det endelige klarsignalet til å sette i gang, kom korona! 

– Gjennom eller rundt utfordringer

Erskine ler, for han liker gode utfordringer som han kan lære av og utvikle seg faglig. «Gjennom eller rundt» er alltid veien å gå når det uventede dukker opp, sier han. 

– Et prosjekt har så mange bevegelige deler at prosjektkontroll er ekstremt viktig. Trans Mountain har vært the good, the bad and the ugly. Men uansett hva som skjedde, var Omega 365 der. Systemet gjorde det mulig for oss å endre underveis, akseptere konsekvensene og justere. I tillegg er supporten fra Omega 365 uslåelig. Omega husker deg som kunde, ikke bare som et salg, sier han.

I sin rolle som leder for forretningsutvikling i Omega 365 vet Erskine med andre ord svært godt hva kunden trenger, og hvordan verktøyet fungerer. 

– Ting endrer seg hele tiden. Du trenger gode verktøy for å justere prosjektets retning og fremdrift. Vi tilbyr det, og mye mer, sier Graeme. 

– Jungeltelegrafen som beste reklame

– Jobben min nå er egentlig å hjelpe selskaper med å administrere prosjektene sine, snakke med folk, bygge nettverk for Omega 365 og tilføre verdi til kundenes prosjektkontroll – med andre ord hvordan vi kan gjøre livet enklere når det gjelder kostnadskontroll og rapportering, sier Erskine. 

– Vi må kommunisere hvordan kundene kan styre fremdriften og utgiftene sine, vise at produktene våre vil hjelpe dem, og at vi vil gjøre alt vi kan for at kundene skal lykkes, forklarer Graeme.

Men den beste markedsføringen er ifølge Graeme: 

– Jungeltelegrafen. At kunden husker oss fordi vi har levert gode prosjekter, og at vi støtter kundene våre etter beste evne. 

Om Spotlight

Spotlight er en serie med saker som fremhever og feirer ansatte i Omega 365 og deres arbeid. Vi tror det er mange bidrag, personligheter og utviklinger i Omega 365 som fortjener annerkjennelse. Du har kanskje en kollega som har gjort et gjennombrudd, forbedret moral på arbeidsplassen eller sikret seg en kundekontrakt – vi vil gjerne vite om dem og feire dem! Nominer en Spotlight-kandidat ved å sende tips til lauren@omega365.com.