– Det er kjekt å endelig få muligheten til å besøke fartøyet, sier Melissa Hosøy, Senior Personnel Coordinator og nytt teammedlem i Omega Subsea.  

Om bord på «Normand Navigator» møter hun flere av Omega Subseas offshorekolleger for første gang. I kontrollrommet dreier samtalene seg hovedsakelig om mobilisering av ROV-er og koordinering av mannskapsbytter. 

Ansvar for to fartøyer 

For en som brenner for mennesker og det å finne effektive løsninger, er disse møtene noe av det mest givende ved jobben. Hos Omega Subsea har Hosøy ansvar for prosjektbemanningen av Subsea-fartøyene «Normand Navigator» og «Normand Sentinel». Hun kobler fagfolk med kundens behov og planlegger turnuserHosøy tar alt fra visumsøknader til uforutsette utfordringer for kunden. 



Spennende prosjekter 

De siste ti årene har Hosøy jobbet mye med ROV- og prosjektpersonell, opparbeidet seg verdifull bransjekunnskap og bygget et sterkt nettverk. Da det åpnet seg en mulighet i Omega Subsea-teamet i Bergen, nølte ikke Hosøy. Hun setter pris på å være en del av meningsfylte prosjekter der Omega Subsea eier fullt utstyrte skip sammen med Solstad Offshore. 

– Jeg synes det er spennende at vi leder egne prosjekter og har eget utstyr, sier Hosøy. 

– Vi har egne prosjekter og kan bemanne dedikerte fartøy. Min rolle er å sørge for at prosjektkravene oppfylles og å håndtere eventuelle utfordringer som oppstår. 

Jobber tett sammen med teamet 

Crewet på fartøyene er skreddersydd de ulike prosjektene. Likevel er det noen som går igjen. 

– Noen nøkkelpersoner jobber på bestemte fartøyer, og de jobber ofte lengre vakter. Det skaper forutsigbarhet for crewet, og man får være med og påvirke arbeidsplassen sin, sier Hosøy. 

Hosøy utarbeider planer i tett samarbeid med teamet, som får ukentlige oppdateringer i interne grupper på sosiale medier. Når hun velger team til prosjektene, er Hosøy opptatt av at de skal ha ulik bakgrunn og dekker viktige kompetanseområder som hydraulikk, høyspenning og drift. 

– God kjemi med dem man jobber tett med, er helt avgjørende, understreker Hosøy. 

– Hvis noen foretrekker å dra tilbake til et bestemt prosjekt eller fartøy, gjør vi det vi kan for å imøtekomme det. Det er viktig at de ansatte blir hørt, legger hun til.