Omega etablerer seg internasjonalt

Publisert: 25.10.05

Offshore.no (Åse P. Thirud)

Omega AS opplever for tiden kraftig vekst. De har etablert flere nye kontorer, og ansetter stadig nye folk for å møte en økende etterspørsel. Les mer om Omega AS i dagens utgave av Prosjekt Lokal Kompetanse.

Omega AS er et firma som vokste kraftig både i fjor og i år, og de teller nå 258 ansatte. Selskapet har som mål er å være kundens førstevalg som leverandør av prosjekttjenester og informasjonssystemer for prosjektstyring. "Våre løsninger skal hjelpe kunden med utvikling og optimalisering av egen verdiskapning," sier daglig leder Petter Aalvik (bildet). Omegas hovedprodukt heter Pims, Project Information Management System.

"Vi er inne i en god sirkel hvor eksisterende kunder anbefaler oss overfor nye kunder," fortsetter Aalvik. "Vi har hatt god vekst i samtlige avdelinger, og vist at selskapet er i stand til å levere også når etterspørselen øker. Prestisjetunge kunder som Total, ConocoPhillips Norge, Elkem, Gassco og Lamprell Energy Ltd var nye på vår kundeliste i 2004."

Administrasjonen i Omega har også blitt styrket for å møte økende etterspørsel. I 2004 ble det rekruttert en utenlandskoordinator, flere regnskapsmedarbeidere, og det ble opprettet trainee-stillinger. Samlet ble det rekruttert 33 nye medarbeidere i Omega i 2004, og nyansettelsene fortsetter i 2005.

"Datterselskapet Omega Project Solutions Inc. i Houston vokste til over 20 ansatte, og vi etablerte oss med personell i Canada og Midt-Østen i fjor," sier Aalvik. Samtidig fisjonerte selskapet ut Omega IAT AS, en avdeling for ingeniør- og arkitekttjenester. Og selskapet Omega Consulting Services AS ble fusjonert inn i Omega AS.

"Omsetningen økte i 2004 med 33,8 prosent fra 121,8 millioner kroner til 163 millioner kroner. Årets resultat etter skatt ble 8,8 millioner kroner, opp fra 6,9 millioner i 2003."

Har dere noen endringer på gang i produktspekteret?

"Ja, collaboration tool som heter Teamdocuments. Dessuten driver vi kontinuerlig med utvikling av Pims for å dra nytte av ny Microsoft teknologi som kommer," forteller Aalvik.

Hvordan gjorde din bedrift det i første halvår av 2005?

"Omsetning på konsernnivå var på ca 110 millioner kroner og resultatet på ca 8 millioner kroner før skatt for første halvår i år." Omega har så langt i år fått viktige kontrakter med blant andre AkerKværner og Vetco Aibel.

Hvilke kundegrupper vil dere fokusere på fremover?

"Vi fokuserer på energisektoren i Norge og internasjonalt, hovedsaklig oljeselskaper og leverandører til oljeselskapene," sier Aalvik.

Hvordan ser du på fremtidsutsiktene i Norge og eventuelt utlandet?

"Vi forventer et godt marked både i og utenfor Norge!"