– Vi ønsker å vise oss frem i en bransje vi ikke har jobbet så mye i før. Omega 365 har et godt fotfeste i olje, gass, bygg og anlegg, men i maritim sektor og oppdrettsbransjen har vi et stort potensial, forteller avdelingsleder for Omega 365 Solutions sitt kontor i Stjørdal.

Nor-Fishing har siden 1960 vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen. For Kjebekk og kollegaene bydde messen på nye erfaringer. 

– I og med Omega 365 Solutions får nye kunder jevnt og trutt, har man ikke vært avhengig av å gå ut og drive aktivt salg. Nå når vi står i en satsingsfase, er det viktig å også være synlige utad, spesielt i bransjer hvor vi ikke er like kjent. Det betyr at man gjerne må litt ut av komfortsonen, men det er kjekt og bra!

De stilte med nydesignet stand, produsert og levert av Omega 365 Design. 

– Det var viktig å ha et blikkfang, noe som lokket folk til deg og gjorde dem nysjerrige. Vi hadde en veldig gjennomført stand med lun og god stemning som vi fikk mye skryt for. Vi tilbydde også de besøkende smaksprøver fra det lokale øyriket. Det var populært.

Omega 365 Solutions signerte en kontrakt med Gaia Salmon i 2023. Gaia Salmon, et innovativt sjømatoppdrettsanlegg, bygger en ny fiskeoppdrettsanlegg i Træna som bruker Omega 365 til prosjektstyring og drift. Etter at Omega 365-teamet deltok på messen som utstillere for første gang, ga de tre dagene dem mersmak.

– Standen vår var veldig godt besøkt, og vi fikk møtt mange. Nå har vi kontakt med 3-4 store aktører som vi håper vi kan få til noe med. Vi ser at det å komme ut og treffe folk, åpner en hel del dører og muligheter. 

Messene Nor-Fishing og Aqua Nor blir arrangert annethvert år, og til neste år er det Aqua Nor som står for tur. 

– Mens Nor-Fishing retter seg mot de som er leverandører i maritim industri, retter Aqua Nor seg mer spesifikt inn mot oppdrettsnæringen og her møter man byggherrene selv. Vi ønsker å stille på Aqua Nor til neste år, forteller Kjebekk. 

Som et ekstra blikkfang og agn mot besøkende i messehallen, har de fått en mulig ny idé.

– Veldig mange besøkende trodde vi solgte fiskeolje, i og med vi heter “Omega” og befant oss på en fiskerimesse. Det var morsomt, så kanskje vi skal stille med Omega 3-kapsler til neste år, avslutter han med et smil.