Med rundt 120 deltakere var sommerfesten det største arrangementet hittil, med ulike aktiviteter og konkurranser.

Til tross for regnværet samlet mange kolleger seg for å delta på sommerarrangementet, som inneholdt ulike aktiviteter og konkuransser. 

– I år hadde vi syv besøkende fra Norge og to fra Australia, som også tok med seg familie og venner, sier Vadim Narožnij, daglig leder i Omega 365 Lithuania. 

– I tillegg deltok tre tidligere ansatte fra Litauen som nå jobber ved hovedkontoret i Ølensvåg. Totalt deltok 64 teammedlemmer, og med familier og venner inkludert, var det rundt 120 personer, noe som gjorde dette til det største arrangementet for Omega 365 Lithuania hittil. 

En blanding av jobb og sosial samling

Blant de reisende fra Norge var Omega 365 Solutions-kollegaene: Solveig Godhavn Lunde, avdelingsleder i Bergen; Marius Skimmeland, teamleder i Bergen; Eirik Guldbrandsen, teamleder i Stavanger; Magne Njå, teamleder i Stavanger; Øystein Kaldestad, teamleder i Stavanger; Arild Røksund, avdelingsleder i Stavanger; og Trygve Ålbotsjord, avdelingsleder i Stavanger. 

– Arrangementet i Litauen er en fantastisk mulighet til å møte de man til daglig jobber med for å sammen skape effektive løsninger til den brede kundegruppen vår. Å ha møtt og pratet med kollegaene våre i Litauen gjør det enklere å samarbeide og spørre når det er ting vi lurer på. De er sentrale utviklere, og hvis vi kan dele våre historier fra ulike prosjekter, får de en bedre forståelse når de selv skal lage produkter, sier Røksund. 

Den faglige utviklingen og den sosiale delen av helgen startet allerede ved ankomsten til kontoret i Klaipeda. Det ble lagt opp til sosialisering og felles arbeidsøkter.

– Å få muligheten til å møte våre kolleger i Litauen var flott i seg selv, og å kunne kombinere det med deres sommerfest gjorde det enda bedre. Vi brukte dagene før arrangementet i møter hvor vi hadde våre vanlige Teams-samtaler ansikt til ansikt. Vi ga tilbakemeldinger fra kunder og prosjektarbeid, og de ga oss innsikt basert på produktvisjoner og ideer. Det var gode diskusjoner og god stemning på kontoret. Å bygge dette forholdet styrket oss som selskap og hjalp oss med å lage bedre produkter og forbedre samarbeidet, sier Ålbotsjord.

– Det var flott å avslutte reisen med sommerfesten, hvor vi alle fikk slappe av og kose oss med aktiviteter, middag og glade kolleger! Det var en mulighet til å møte alle utenfor kontoret og bli bedre kjent med hverandre. Takk til Vadim og alle på kontoret i Litauen som ønsket oss velkommen og fikk oss til å føle oss så hjemme. Det var en kjempefin tur, forteller Ålbotsjord.

Kreative lagutfordringer

Etter møtene på kontoret varte sommerfesten til sent på kvelden, med ulike aktiviteter og konkurranser hvor teammedlemmer tjente poeng (klistremerker) for sine respektive lag. Poengene ble senere talt opp for å avgjøre vinnerne. 

En egen aktivitet, kjent som "Dominoeffekten", innebar å bygge en Goldberg-maskin på scenen, som engasjerte mange deltakere og ga et underholdende skue for publikum. Kvelden ble avsluttet med en livlig jam session organisert av African Drums-ensemblet, hvor alle deltakerne ble med på å skape rytmer, med en Maori Haka og en danseopptreden. 

– Festen i år var mer avslappet enn tidligere, forklarer Narožnij. 

– Det var ikke nødvendig å delta i aktivitetene, noe som tillot mer introverte kolleger å bare være til stede uten å føle seg presset til å delta hvis de ikke følte for det. Denne tilnærmingen var bevisst for å imøtekomme så mange ulike personligheter som mulig. Selv om noen ekstremt konkurransedyktige teammedlemmer kanskje savnet adrenalinet, er det viktig å fokusere på inkludering, og la de som ønsker å konkurrere delta i egne aktiviteter. 

Det ble tilbudt overnatting i tradisjonelle litauiske trehus, med tilgang til en varm badstue og bading i en nærliggende innsjø.

– Ser vi fremover, planlegger vi å fortsette å arrangere disse sommerfestene. Vi ønsker å gjøre dem til en god tradisjon og tiltrekke gjester fra andre Omega 365-kontorer til å besøke Klaipeda. Dette vil hjelpe teammedlemmer med å etablere direkte kontakter mellom lokasjoner og ytterligere styrke samarbeidet, sier Narožnij 




Les talen for sommerfesten fra Vadim Narožnij, daglig leder i Omega 365 Lithuania her! 

Kjære kolleger, familier og venner. Flere og flere av oss møtes hvert år! 

I år har kontoret vårt i Litauen vokst betydelig, med 15 nye faste ansatte (27 inkludert midlertidige kontrakter) siden forrige fest, og vi ekspanderer fortsatt takket være innsatsen fra vårt HR-team og bidragene fra Appframe Certification Program-mentorer. 

For øyeblikket har Omega 365 Lithuania rundt 80 teammedlemmer og vokser fortsatt (den årlige ekspansjonsplanen er nesten oppnådd). Neste mål er 100 ansatte! Hvorfor? Det skyldes deres gode arbeid. Kan gjestene bekrefte det? Fokuset på kvalitet i det daglige arbeidet gir stabilitet og sikkerhet i løsningene vi skaper, noe som fører til at vi får flere produkter og tjenester å levere fra Klaipeda. Omega 365 Lithuania fungerer allerede som et kompetansesenter for selskapet og leverer tjenester som prosjektstyring, teknologi, skydrift, implementeringer og nylig også cybersikkerhet.

For eksempel står Pims-produktet sterkt, så det er viktig å holde det stabilt og alle R4-kunder fornøyde, samtidig som vi implementerer nye prosjekter i Omega 365- og R5-produktlinjene. 

Pims R5 har endelig fått opp farten, og de siste dagene har Arild fortalt oss om de ambisiøse planene på dette området. I tillegg skjer det mye spennende utvikling i Omega 365-verdenen etter vellykkede implementeringer hos store kunder i Norge, og de internasjonale salgene begynner også å ta av. 

Som dere vet, har det nye Omega 365 Operations Center blitt etablert i Klaipeda. Dette er et stort nytt kapittel med høye forventninger fra hovedkontoret, så det er veldig viktig at vi lykkes med dette! 

Det vil være utfordrende, og vi må tilpasse oss, for eksempel ved å jobbe i skift, være på vakt og potensielt omgjøre hele selskapet til et 24/7 globalt Omega 365 driftssenter. Vi vil ta små steg for å vokse inn i denne rollen og gjøre de riktige tilpasningene. Vi må også bevise at vi kan levere opp til de høye forventningene. Men det er veldig spennende å være en del av en slik transformasjon som vil tillate Omega 365-gruppen å nå sitt mål om å bli en global leder innen prosjekt- og eiendomsforvaltning. Hver kodelinje, hvert møte, hver workflow vil bidra til dette målet! 

Så, for å feire våre prestasjoner og lade opp før neste nivå, la oss ha en fin fest i dag, slappe av og hygge oss sammen!