Fra venstre: leder D. Young Hoang, tidligere praktikant Sean Ertons, Jayden Bassong og Andy Le, Associate Analyst Dylan Mall, Systemingeniør Fanghan Hu og leder Noura ElMoughny.

Praksisprogrammet gir opplæring som er tilpasset Omega 365s behov, og har siden oppstarten i 2022 vært en viktig del av selskapets rekrutteringsstrategi.  Denne sommeren deltok 12 praktikanter, fire av disse ble tilbudt fast jobb etter fullført program.  

Lærerik erfaring

I løpet av disse ti ukene fikk praktikantene delta i virkelige prosjekter, der de bidro til utvikling av fullstack-applikasjoner og lærte å bruke Omega 365s programvareløsninger. Noura El Moughny, som ledet praksisprogrammet for analytikere, understreket hvor viktig   det er å gi unge talenter de samme utfordringene hun selv møter daglig, for å forme fremtidens arbeidsstyrke. 

– Resultatene kommer fra et godt samarbeid mellom avdelinger som støtter og veileder praktikantene. Ansatte i Omega 365 har vært avgjørende for å skape et trygt og inkluderende miljø, sier Noura El Moughny. 

Dylan Mall, nå fast ansatt som Associate Analyst i Omega 365, startet sin karriere gjennom praksisprogrammet. 

– Analyst-praksisprogrammet hos Omega 365 var en flott måte å bli kjent med selskapet og arbeidsprosessene på, samtidig som jeg ble bedre til å presentere applikasjonene våre.  Overgangen til fast stilling ble enkel og sømløs takket være støtten jeg fikk, forteller Mall. 

Sergio Gonzalez og Javier Ramirez, som nå begge er fast ansatte som Junior Systems Developers i Omega 365, fortellerogså hvor verdifull praksisprogrammet var for deres faglige og personlige utvikling. 

– Det var en utrolig lærerik opplevelse, jeg setter stor pris på både den tekniske kunnskapen og de generelle livsrådene vi fikk, sier Gonzalez. 

– Jeg vil spesielt takke D. Young Hoang for alt. Programmet utfordret oss daglig, og de rådene vi fikk var svært verdifulle. Jeg ønsket å bli en bedre utvikler, og det har jeg virkelig blitt, sier Ramirez. 

Fra venstre: Leder D. Young Hoang, Junior Systemsutvikler Sergio Gonzalez og Junior Systemsutvikler Javier Ramirez.

Utvikling av talenter

Praksisprogrammet har vist gode resultater, med stadig flere praktikanter som får tilbud om faste stillinger. D. Young Hoang, som har veiledet praktikantene, har sett en tydelig utvikling blant deltakerne. 

– Jeg er svært glad for å se hvordan vår satsing på utvikler-praksisprogrammet har gitt resultater. Vi tilbyr de beste kandidatene faste stillinger, og de har vist seg å passe godt inn i Omega-kulturen. De har vokst både teknisk og personlig, og bygger sin karriere hososs. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier D. Young Hoang. 

Veien videre

Øyvind Vik, president i Omega 365 USA, understreker den brede effekten praksisprogrammet har, både for individuell karriereutvikling og for å tilføre selskapet nye perspektiver og energi. 

– Å finne sin første relevante karrieremulighet kan være utfordrende, og det er ofte en usikker tid for unge på vei inn i arbeidslivet. Selskaper har et ansvar for å gi unge en god start på sin karriere. Praksisprogrammet vårtgir deltakerne innsikt i kulturen vår, verdiene i selskapet og hvordan den daglige driften er, , samtidig som vi får nye ideer og friske perspektiver, sier Vik. 

Omega 365 USA vokser stadig, og  praksisprogrammet vil fortsatt være en viktig del av selskapets strategi for bærekraftig vekst. Neste runde starter i januar, så følg programlederne på LinkedIn for oppdateringer og informasjon om kommende jobbmuligheter!