Linda Andersen Matre trives best når hun kan jobbe i høyt tempo og fortsette å utvikle seg faglig.

Linda Andersen Matre går ikke av veien for en utfordring eller to. Tempoet i hverdagen er høyt og energimengdene ser ut til å være utømmelige. Å bli avdelingsleder er en av utfordringene som hun har tatt på strak arm.

– Det var veldig spennende å få dette spørsmålet, dette er jo helt nytt for meg. Jeg har mye å lære som leder, men jeg har også mange gode ledere rundt meg som jeg kan lære av, sier Linda og smiler.

Hun vet at å bygge ledererfaring tar tid, derfor deltar hun for tiden også i et lederutviklingsprogram som gir innsikt i både hva som trengs som leder, men ikke minst egne styrker og svakheter. Daglig leder i Omega 365 Solutions Europa, Svein Tore Haraldseid, er soleklar på at hun har funnet sin rette plass i lederstolen.

– Med sin omfattende erfaring innen lønn, fakturering og business support, samt hennes nære tilknytning til utviklingen av Omega 365, har Linda en enestående oversikt og kompetanse på alt som skjer i Omega 365 Solutions. Hun er dypt involvert i selskapets prosesser og styrer med stødig hånd gjennom en hektisk og tidvis kaotisk hverdag. I tillegg sprer hun mye positivitet rundt seg og bidrar til å opprettholde den gode Omega-kulturen vi er så stolte av. Linda er en viktig og verdifull ressurs for Omega 365 Solutions, slår han fast.

Dyktig team

Som avdelingsleder for Business Support i Omega 365 Solutions, har Linda ansvar for å implementere gode rutiner, beste praksis og arbeidsprosesser.

– Vi er i dag ISO-sertifisert for fire standarder innen informasjonssikkerhet, kvalitet og indre- og ytre miljø. Vår avdeling sikrer at vi etterlever disse standardene og følger opp at vi har alt på plass i systemet. Det har vært noen travle år med å få dette på plass, men vi ser at kravene i standardene hjelper oss med å rette søkelys på de riktige områdene.

I dag består avdelingen av fire ansatte, som Linda også har personalansvar for.

– Dette er et dyktig team som støtter opp om alt fra ressursanskaffelse til avdelingene, deltakelse i tilbudsarbeid, onboarding av nye ansatte, og oppfølging av ISO-aktiviteter. Med min bakgrunn innen regnskap og lønn, har jeg også en controller-funksjon for software-delen av konsernet.

Vil forbedre alle ledd

Linda er også opptatt av risikostyring og kontinuerlig forbedring i alle ledd. Noe av jobben er å gjennomføre regelmessige risikovurderinger for å avverge mulige farlige situasjoner eller områder som trenger mer oppmerksomhet.

– Alle oppfordres til å rapportere hendelser og avvik i Omega 365 sitt hendelsesregister, hvor hver hendelse blir evaluert av relevante avdelinger. Dette gir oss verdifull læring og mulighet til å iverksette tiltak for å forhindre gjentakelse. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre systemet og arbeidsprosessene mer oversiktlige for avdelingslederne, slik at de kan sette søkelys på kundene sine og nye muligheter som dukker opp, sier Linda.

Hun understreker også viktigheten av god informasjonsflyt innad i selskapet. Linda har klokketro på at det er viktig at de ansatte får vite hva som skjer i selskapet.

– Vi bruker Omega 365 Design til mange av våre artikler, men vi publiserer også artikler selv via 'What’s up?'. Det er viktig at alle medarbeidere er informert om hva som skjer, spesielt med tanke på selskapets vekst og våre mange lokasjoner. For å sikre at ingen går glipp av viktig informasjon, sender vi også ut månedlige nyhetsbrev, slår hun fast.

Spennende næringsliv

Linda fullførte en bachelorgrad i økonomi og administrasjon i 2006 i Stavanger, og arbeidet ved siden av studiene på Bohus. Da mannen, John Sigve Matre, fikk jobb i Oslo, ble Linda tilbudt et vikariat som IKT-konsulent ved Bohus sitt hovedkontor på Økern.

 – Det var et lærerikt år hvor jeg fikk jobbe med ulike systemer, noe som ga meg verdifull erfaring, sier hun.
 Bylivet fristet likevel ikke over lang tid, og tanken på å flytte hjem dukket opp. Valget om å flytte tilbake til Vindafjord var ganske enkelt siden Linda selv er fra Ølen og mannen John Sigve er fra Vikedal. Valget falt på Vikedal der familien på fire fremdeles bor. 

– Det var mange andre av våre venner som også flyttet hjem når vi gjorde det. Det gjorde valget enklere, og så er det jo flott at dette distriktet kan by på så mange spennende arbeidsplasser og bedrifter. Folk trenger arbeid dersom de skal flytte hjemover.

Etter en kort periode hos Jakob Hatteland Computer dukket det den 1. oktober 2007 opp en jobbmulighet i Omega 365.

– Jeg begynte å jobbe med lønn og fakturering, men fikk etter hvert også erfaring med regnskap og arbeidet med flere av de utenlandske regnskapene. Dette var både givende og lærerike år, og det var her min interesse for systemets sammenheng vokste, en innsikt som har vært svært nyttig i min nåværende rolle.

Imponerende omstilling

Hun trives best når hun kan jobbe i høyt tempo og samtidig utvikle seg faglig.  

– Jeg har alltid latt meg imponere over Omega 365 og hvordan selskapet har evnet å omstille seg raskt når det er nødvendig. Dette er en av våre styrker, og noe vi har dratt nytte av, særlig under oljekrisen da vi rettet fokuset mot bygg og anlegg, og begynte utviklingen av det systemet som i dag er Omega 365, sier Linda.

Linda ser også verdien av å tenke globalt i sin lederrolle. Utfordringer og problemstillinger kjenner ikke nødvendigvis landegrenser.

– Det vi utvikler av prosesser og beste praksis i Solutions passer ofte godt inn i de andre landene hvor Omega har kontorer. Ved å dele erfaringer skaper vi en helhet i organisasjonen. For eksempel, da våre utenlandske søsterselskap sertifiserte seg innen ISO 27001 (Information Security Management Systems) og ISO 9001 (Quality Management) i vår, gjenbrukte de mye av det vi hadde utviklet av planer, maler og beste praksiser. Ved å samarbeide her lærer vi mye av hverandre og vi får hele tiden forbedret oss.

Setter seg mål

På Facebook-profilen hennes råder bilder av fjellturer og maraton-løp, og hun prøver å henge seg med hver tirsdag og torsdag på Omega 365 sin egen joggegruppe i Ølensvåg. I tillegg har hun også startet i koret «Kor e Vindafjord», slikt blir det lite sofatid og få timer med Netflix av. Linda er opptatt av å sette seg gode mål, om det er med tursko på eller i hverdagen på jobb.

– Jeg ser verdien av å sette felles mål som vi kan jobbe mot sammen. I Omega ønsker jeg å støtte de ansatte i deres utvikling, slik at de kan vokse og trives med oppgaver de brenner for.

– Hva tror du blir den største utfordringen fremover?

– Vi opplever stor etterspørsel etter våre software-produkter, og med den nye vekststrategien i Europa, skal vi bruke erfaringene fra Omega 365 Solutions til å styrke selskapene der. Målet er å øke kundetilfredsheten, samt videre vekst og utvikling av våre tjenester og produkter. Det er noe jeg ser veldig frem til å sette i gang med nå i høst.