Fra venstre: Kenneth Steinsvik, daglig leder i Omega 365 Canada, og Jan Christian Brataas, daglig leder for Omega 365 Core.

Daglig leder i Canada, Kenneth Steinsvik og visepresident for forretningsutvikling, Arvid Markhus har som mål å oppnå rask vekst, både med tanke på økonomisk resultat og tallet på ansatte i tiden fremover. 

– Vi har satt oss noen hårete mål, men i stor grad handler det om å jobbe godt fremover for å sikre store jobber, og rekruttere god kompetanse når vi trenger det, sier Steinsvik. 

I tillegg til hovedkontoret i Calgary, etablerte selskapet nylig egen avdeling i St. Johns. Seks tidssoner innad i landet gir utfordringer i oppfølging av kunder. 

– Vi så et stort behov for å være tettere på kundene i hele landet, det er stor forskjell på Kenneth i Calgary som nettopp har stått opp, og jeg som nå skal spise lunsj, sier Markhus og smiler. 

Nytt kontor gir nye kunder

Det nye kontoret sikrer at kunder over hele landet får svar på spørsmål, og oppfølging når det trengs. Og det blir stadig flere kunder i Canada, bare det siste halvåret har tallet på lisenssalg økt med 20 prosent, det siste året har økningen vært på hele 40 prosent. 

– Der vi er lokalisert opplever vi veharkst, så enkelt er det. Her i Calgary har det tradisjonelt sett vært mye aktivitet i olje og gass-bransjen, som fremdeles er viktig for oss. Selv om det også her stadig blir mer søkelys på grønne næringer og bærekraftige prosjekt, som havvind eller grønt hydrogen, sier Steinsvik. 

– Etter at vi etablerte avdelingen i St. John’s, som er helt på andre sidene av landet, har vi fått kunder jeg ikke tror vi hadde fått dersom vi ikke hadde fått på plass det kontoret. 

Steinsvik og Markhus trekker spesielt frem EPCM firmaet Hatch som er en av de storste brukerene av Pims Cost Management med over 4,000 tusen prosjekter i Pims.  Da storkunden hadde behov for at Omega 365 var tettere på fysisk tok Markhus og hans canadiske kone med seg flyttelasset og reiste til St. John’s. 

– Vi kan også løfte frem den nyeste kunden du har signert avtale med, Arvid. Det er World Energy GH2 som bygger nytt produksjonsanlegg for grønt hydrogen og ammoniakk. Det er veldig spennende, sier Steinsvik. 

Det siste året har også selskapet i Canada blitt ISO-sertifisert, noe som styrker de som leverandør av tjenester og produkt til grønne bransjer. 

Avdelingsleder i Omega 365 Canada, Arvid Markhus.

Oppnår suksess

Kenneth Steinsvik har vært i Canada i 15 år, de siste seks årene har han jobbet tett med Arvid Markhus etter at han også flyttet fra USA til Canada. I dag har selskapet 21 ansatte, de fleste av disse sitter på hovedkontoret i Calgary. Steinsvik og Markhus legger vekt på at de gjennom det nye systemet Omega 365 kan nå andre kunder og bransjer enn det en tradisjonelt rettet Pims-innsalget mot. 

– Vi er heldige som har så gode system som kundene våre kan bruke. Omega 365 passer til ulike prosjekt, og er et fleksibelt system som mange kan ha nytte av. Vi er optimistiske for at dette nye systemet også vil skape mer vekst hos oss. 

– Tradisjonelt sett har vi hatt gode og løsningsorienterte folk, nå har vi samtidig et program som gir kunden mye verdi. 

Daglig leder i Omega 365 Core, Jan Christian Brataas, er imponert over den veksten og utviklingen en ser i Omega 365 Canada.

– Jeg er virkelig imponert over det Kenneth og teamet hans i Canada har oppnådd. Det krever mot å satse på vekst, og den betydelige veksten i Canada de siste 12 månedene viser hvor dedikerte de har vært til strategien vår om å vokse. De har en sterk lidenskap for å levere gode løsninger, og for å bruke ekspertisen sin til å hjelpe kunder over hele Canada. Dette er med på å gi kundene våre suksess, ved å gi dem verktøy og støtten de trenger for å lykkes, sier han. 

Ny konferanse 

I september i fjor arrangerte Canada-avdelingen for første gang heldagskonferanse for eksisterende og potensielle kunder. Nå er de snart klare for å arrangere ny utgave av konferansen de håper skal bli et årlig arrangement. 

– Målet med konferansen er å ta vare på kundene våre, vise dem hva som rører seg i utviklingen hos oss, og hva vi kan tilby av funksjoner og tjenester. Samtidig ønsker vi å lage litt støy i markedet, og vise potensielt nye kunder hva de får om de skifter over til våre systemer, sier Steinsvik og får støtte fra Markhus: 

– Vi har 100 deltakere på konferansen, det er en gylden mulighet til å drive nettverksbygging, også for kundene våre. Folk som vet hvem vi er og som kjenner til oss,har lavere terskel for å ta kontakt. Det er få som banker på døren her, vi må ut og ta kontakt selv. 

Under konferansen er det sosiale likeviktig som det faglige. 

– Det er viktig at vi kan treffes etterpå over et godt måltid. Kundene våre setter pris på å snakke med andre kunder og dele erfaringer. Brukerne kan synes det er skummelt å anbefale oss, men når de ser at mange andre også bruker oss er terskelen lavere, sier Markhus. 

Godt team

Steinsvik og Markhus liker å utfordre hverandre ut av komfortsona, det er da en virkelig kan oppnå gode resultater, mener de. 

– Vi har et godt team, de må vi virkelig skryte av. I tillegg er vi alltid på jakt etter flinke folk dersom noen med rett kompetanse tar kontakt. Vi ser at behovet for gode prosjektledere er vel så viktig som utviklere siden vi klarer å håndtere flere lisenser per ansatt i det nye systemet enn før, sier Steinsvik. 

– Det er motiverende å se at vi skaper utvikling, og håper vi også fremover kan levere på Omega sine ønsker om global vekst. 


Velkommen til Omega 365 Calgary-konferansen 2024

Onsdag 18. september kl. 12:00–19:00 inviterer vi deg til en unik mulighet til å få verdifull innsikt, knytte kontakter med bransjeledere og markere våre felles milepæler. Lær hvordan Omega 365 kan effektivisere dine prosesser innen prosjekt- og eiendomsforvaltning.

Les mer og meld deg på her!