Omega i Singapore

Publisert: 01.06.07
Ansattbidrag: Kristine Breistrand

> In English


I oktober 2006 etablerte Omega et datterselskap i Singapore. Vår internasjonale koordinator, Kristine Breistrand, reiste nylig til Singapore for å delta på ansettelsen av våre førse trainees fra området, og gir oss et innblikk i Omegas tilstedeværelse.

Singapore er et land med tanken i fremtiden og sjelen i fortiden...

Landet ligger på sydspissen av Malayahalvøya og er kanskje det landet i verden som har lagt mest til rette for utenlandske investeringer. Her er 4,1 millioner innbyggere fordelt på 700 kvadratkilometer og gjennomsnittstemperaturen er betraktelig høyere enn i Norge. 17 oktober 2006 opprettet Omega datterselskapet Omega PS Singapore hvor Ove Ivesdal ble ansatt som daglig leder. Han tok familien med seg fra Houston og over til landet hvor expactene råder.

Foreløpig har han bare god ord om landet hvor en får bot for å tygge tyggegummi. Rent, fint, billig mat og mye sol.

Ove er, på det nåværende tidspunkt, den eneste ansatte i Omega PS Singapore og har et konsulentoppdrag i ConocoPhillips' Bohai prosjekt.

Familien på fire bor i en kjekk leilighet like utenfor sentrum med park, svømmebasseng og treningsstudio rett utenfor døren. Gyri (konen) og Lars (minstemann) har funnet seg til rette i nærmiljøet og på sjømannskirkens lekedag.


Mens Tiril har begynt i barnehagen. Her får hun benyttet engelsken hun lærte i Houston og lært seg litt kinesisk. Hun begynner med andre ord å bli en svært så språkkyndig liten pike.

For å få inn lokale ressurser bestemte Omega seg i februar i år for å søke etter internasjonale traineer på universitetene i Singapore. Mange søknader kom inn og jeg dro ned for å være med på intervjuene i slutten av april.

Resultatet var to hyggelige traineer som skal begynne 16. juli; Neo Wei Ling og Tian Hsiung Hoon.

Disse to vil gjennomføre et traineeprogram i Norge og USA som skal sørge for at de får kjennskap til Pims, Appframe og Omega.

Johnny Vik står for utformingen av programmet, mens store parter av teknologiavdelingen skal være med på å overføre kunnskap og erfaring til nykommerne.

Strømmen av ansatte går imidlertid også sydover. Nils Arne Ramsvik er en av de som har vært på oppdrag i Singapore ved flere anledninger.

Han anbefaler Sentosa (badeøy), nattsafari i dyreparken, Holland Village (uteplasser), Zouk (nattklubb), Ministry of Sound (største MOS i verden), Orchard Road (handlegate) og Mohammed Sultan Road (gate med mange uteplasser).

Selv vil jeg tilføye Arabich Street (en koselig liten gate med små hus og god mat) og en Singapore sling på Raffles.  

Jeg håper alle tar godt imot traineene og anbefaler dere å ta en tur til Singapore.