Fremover er Thomas Kleppe ivrig etter å ta spennende utfordringer som avdelingsleder ved Omega 365 Consulting i Bergen.

– Et godt førsteinntrykk kan du bare gi én gang. Alle er så behjelpelige og åpne at det er en fryd. Folk er uformelle, og samtidig jordnære, sier Thomas Kleppe, ny avdelingsleder i Omega 365 Consulting i Bergen. 

Nylig gikk han over i ny rolle, etter å ha jobbet i samme selskap siden han var 14 år, hvor han har hatt ulike roller fra offshore til administrasjon og ledelse. Det vil si, Kleppe holder seg i samme bransje. Med seg til Omega 365 Consulting har han derfor et stort nettverk og en bred karriere fra leverandørindustrien innen olje og gass. 

Hele verden som arbeidsplass

– Det var jo et stort steg å skifte etter nesten 25 år. Jeg begynte der med kost og spade i min første sommerjobb. Hele familien min jobbet der, så det var naturlig for meg å begynne, forteller Kleppe. 

Etter hvert begynte han i verkstedet, tok fagbrev og ble senere serviceingeniør, med hele verden som arbeidsplass. Kleppe jobbet med service, havari og oppstart av nye installasjoner både offshore, på skip eller verft. Han jobbet på stort sett alle kontinenter utenom Nord-Amerika. 

– Må serve i servicebransjen

Etter en ryggoperasjon gikk Kleppe i land, og tok toårig fagskole. I rollen som prosjektingeniør administrerte han arbeid og arbeidspakker som han tidligere utførte i felt. Å administrere er ikke helt ulikt det han skal gjøre i Omega 365 Consulting. Den største forskjellen er at Kleppe i sin tidligere rolle håndterte tekniske avklaringer, mekanisk utstyr og prosesser. 

Jobben før innebar å være mye «på», alle dager og til alle døgnets tider. Man sitter i akutten, som Kleppe kaller det. 

– Er du i servicebransjen, så må du serve! Sier Kleppe. 

Rollen var spennende, men utfordrende å kombinere med familieliv, med kone, to barn og hus på Frekhaug rett utenfor Bergen. 

Følelsen av familieselskap

Da muligheten bød seg i Omega 365, var Kleppe åpen. Han ønsket å tilhøre et familieselskap igjen, da hans arbeidsplass hadde utviklet seg i en annen retning etter eierskifte til et større internasjonalt selskap. 

– Omega har alltid fremstått som et fint selskap fra utsiden, og jeg har hørt mye positivt om Omega før det var aktuelt å koble mitt navn til selskapet. Da jeg fikk telefonen, følte jeg at jeg var godt motivert og i den rette alderen for en endring, sier han. 

– Jeg liker å jobbe med mennesker og så for meg at det skulle være veldig kjekt. Det har overgått de forventningene jeg hadde satt meg. Da jeg var i Ølensvåg første gang, fikk jeg tilbake følelsen av å være i et familieselskap. Jeg fikk en genuin og varm velkomst med én gang. Det var som å komme hjem, sier Kleppe. 

Avdelingsleder Thomas Kleppe har opparbeidet seg et godt nettverk innen olje- og gass-prosjekter.

Litt bedre hver dag

På fritiden søker avdelingslederen også det sosiale og inkluderende. De siste åtte årene har Kleppe vært del av crossfitmiljøet på Frekhaug, seks av de som instruktør. 

– Jeg liker å holde meg aktiv. Det er gøy å pushe seg utenfor komfortsonen, og teste grensene sine. Crossfit er et utrolig inkluderende miljø, med et stort spekter av de som trener der, forteller Kleppe. 

– Alle er like velkomne. Folk er flinke til å støtte, man gjør kjekke ting sammen og heier hverandre frem, sier han. 

Det er stadig progresjon. Nylig lærte Kleppe seg for eksempel å gå på hendene.   

– Man har kanskje ikke ambisjoner om å bli best, men litt bedre hver dag, sier Kleppe.

Det har vært noen skader, men: 

– Skadene blir større om du velger sofaen. Alternativet er dårligere på sikt, sier han. 

God kundeforståelse

Fremover er Kleppe klar for spennende utfordringer i Omega 365. De siste månedene har Kleppe vært godt i gang med jobben som avdelingsleder. Det er kjent territorium å jobbe strukturert, siden prosjektplanlegging utgjør en stor del av dette. 

– Jobben min går ut på å finne rett personell til kundene våre. Etter å ha vært mye i bransjen, forstår jeg innholdet i mange av stillingene og behovene kunden har. Da forstår man gjerne mer hvor prosjektet er nå og hva kompetanse en skal fokusere på. Man leser litt mellom linjene, og står forhåpentligvis igjen med solide kandidater, sier Kleppe. 

Strategi for å hente nye kandidater

Dessuten har han opparbeidet seg et godt nettverk innen olje- og gass-prosjekter. Med kontakter innen både bransjen og ved relevante utdanningsinstitusjoner, har Kleppe laget seg en langtidsstrategi for at Omega 365 skal kunne bistå med de beste konsulentene innen alle fagområder. 

– Jeg håper at vi kan huke tak i flere gullegg der ute. 

– Hva ser du etter hos nye konsulenter? 

– Først og fremst på hvilken realkompetanse de besitter, hva de har gjort tidligere, og hvilke personlige egenskaper de har. Noen passer i nærområdet her, noen er flyttbare og andre ikke. Det er veldig spennende, sier Kleppe. 

At Omega 365 har et kjent navn med positiv klang der ute, er selvsagt viktig for å tiltrekke seg gulleggene Kleppe ser etter. 

– Ingen kan markedsføre Omega bedre enn de som jobber der. De er våre beste ambassadører, sier Kleppe.