Jan Bauge, avdelingsleder ved Omega 365 Protek, understreker resultatet.

– Det er ganske utrolig å komme gjennom det med ingen funn. Protek sin sammenslåing med Omega 365 har ikke gått knirkefritt. Det har vært utfordringer med integrering og samkjøring av to nye systemer, men med en formidabel innsats av de involverte som har gjort et fantastisk arbeid på kort tid, gjenspeiler det seg nå i revisjonen. Vi er ikke i mål med sammenslåingen enda, men ved å bygge videre på dette arbeidet, sikrer vi kvaliteten i det vi holder på med. Det kontinuerlige arbeidet for å skape forbedring, er nå satt i system, forteller han.

Kjersti Jondal Thorsen, Bid Support Manager i Omega 365 Core

Kjersti Jondal Thorsen, Bid Support Manager i Omega 365 Core, forteller at det ligger grundig arbeid bak de gode resultatene.

– Selskapets kvalitetssystem er noe vi gjennom flere år har utviklet og implementert i driften.  Etter oppkjøpet i fjor, har vi jobbet mye med å oppdatere systemene og tilpasse dem til Omega 365. Vi har innført en del overordnede politikker og styrende dokumenter som ligger sentralt hos Omega, i Protek sine systemer.

Arbeidet med ISO var siste del av en rekke gjennomganger første halvår i 2024.

– Vi begynte med miljøfyrtårnsertifisering, så Magnet JQS revisjon og så en oppfølgingsrevisjon av ISO 9001. Vi har en god plan for videre arbeid med kvalitetssystemet, forteller hun.

I juni fikk de svar på oppfølgingsrevisjonen og Thorsen er svært fornøyd med de gode resultatene.

– Det var veldig bra! Vi har vært et team som har jobbet veldig godt og delt på oppgavene både i forberedelsen og oppfølgingen. Øivind Erland, forretningsutvikler i Omega 365 Core, Trine Halsnes og Sindre Øverås har vært nøkkelpersoner for å få alt tilpasset og på plass i Omega 365.

De gode resultatene er et signal på at de gjør mye rett.

– Det betyr at vi har fått et tydelig kvalitetsstempel på måten vi jobber på. Da kan vi fokusere videre på å forbedre det vi leverer, avslutter Thorsen.

Trine Halsnes, avdelingsleder ved Omega 365 Proteks Haugesundskontor, jobbet aktivt med gjennomføringen. Hun peker på at arbeidet med ISO også har vært en viktig kompetanseheving for teamet.

– Det er mye man ikke skjønner betydningen av når en starter på en ISO-sertifisering. Etter hvert går man likevel på noen smeller i den daglige driften, og da ser man hva ISO-sertifiseringen virkelig handler om. Vi har jobbet i detalj for å optimalisere effektiviteten hos oss, og nå har vi fått på plass en god rutine. Da vi skulle gjennomføre oppfølgingsrevisjonen i år, visste vi hva vi skulle gjøre og hadde en økt forståelse for hvorfor ISO er viktig. Erfaringene vi har gjort oss tidligere, har bidratt til at vi i 2023 hadde et tilnærmet knirkefritt år med hensyn til leveranser. Kundene er svært fornøyde og ISO 9001 har vært en verdifull kompetanseheving, avslutter hun.