Fra venstre: avdelingsleder Jorunn Wathne Løhaugen, daglig leder Leon Dyngeland, avdelingsleder Terje Aarekol, og avdelingsleder Aslaug Østrem Nesheim.

Terje Aarekol er teamleder for teamet i Oslo, og sammen med Jorunn Wathne Løhaugen, Aslaug Østrem Nesheim og Leon Dyngeland utgjør de teamledergruppen i selskapet. Dyngeland har i tillegg fått jobben som daglig leder, men de store beslutningene i selskapet tar teamledergruppen samlet. 

– Det er bra at vi er flere som kan diskutere oss frem til gode løsninger i selskapet, vi ser på oss selv som servicepersoner som skal legge til rette for at alle får gjort en best mulig jobb, forteller Aarekol. 

Tilbyr ny arena

Team-lederne har personalansvar for hver sin gruppe avdelingsledere, som igjen har ansvar for de ulike konsulentene i selskapet. 

– Dette er en organisering i god Omega-ånd, her jobber vi med en flat struktur der det er viktig at alle blir sett og hørt. Og avdelingslederne er veldig dyktige, vi tilbyr bare en arena der de kan få ta opp aktuelle problemstillinger som de ønsker å diskutere, sier Aarekol som selv har jobbet i Omega-systemet i 17 år og dermed kjenner kulturen godt. 

– Vi kunne jo hatt mange toppledere, jurister og andre som hadde hjulpet oss. Vi har derimot en struktur der toppledelsen også er med i produksjonen vår, vi prøver å lage rom for de som ønsker ansvar, og gi muligheter til de som ønsker det. Jeg er opptatt av at alle i teamet vårt skal få skinne litt, det er viktig at vi ser resultatene som blir skapt, mener Aarekol som også selv er avdelingsleder i Consulting i tillegg til arbeidsoppgavene som teamleder.

– Vi har team-møte hver uke, i tillegg til at vi har fellesmøter der vi kan ta opp mer overordna tema, sier Løhaugen.




Vil motivere

– En stor fordel med teamene er at vi kan skape motivasjon, og gi avdelingslederne et sted der de føler tilhørighet, sier Nesheim som er teamleder for teamet i Bergen. I tillegg er hun avdelingsleder i Business Support. 

– Når vi har større møter ser vi at ikke alle kommer til ordet, da er det mange som sitter med tanker og innspill som ikke kommer frem. Dersom du blir sett og hørt som avdelingsleder skaper det også mer engasjement for jobben, tror jeg, sier hun. 

Hun forteller at det skjer mye i Bergens-regionen, både med tanke på flere ansatte og ikke minst potensialet i nye kundegrupper. 

– Vi ansette ny avdelingsleder nå i mai, det blir spennende. Det skjer også mye på kundefronten. Energisektoren er stor i Bergen, som i resten av landet, men vi retter oss også mot nye bransjer og ønsker å komme i kontakt med flere kunder lokalt. 

Nesheim startet i Omega 365 i 2006 og kan se tilbake på en rivende utvikling. Hun har hele tiden jobbet i Business Support, blant annet med Advantage-programmet der alle ansatte kan bruke poeng for å delta på turer, arrangement eller leie hytter i inn-og utland. 

– Den største utviklingen gjennom disse årene har nok vært at konsulentvirksomheten er blitt så stor. Veksten vi har sett frem til i dag er helt imponerende, slår hun fast. 

Nye løsninger

Omega 365 Consulting har den siste tiden satset sterkt på kontoret i Haugesund og potensialet som fins på Haugalandet. Til sommeren åpner avdelingskontoret formelt, og teamleder Løhaugen kan glede seg over at vekst-arbeidet gir resultater. Hun er også soleklar på hva formålet med team-oppdelingen er. 

– Vi har vokst veldig over mange år, og etter hvert ble vi mange i møtene. Det ble ikke så aktuelt å diskutere enkeltsaker, enkeltkunder eller spesielle utfordringer der. Det kan vi nå heller gjøre i teammøtene. Det gir oss også en mulighet til å spisse innsalgsarbeidet mot hver enkelt by. 

– Vi har team-møte hver uke, i tillegg til at vi har fellesmøter der vi kan ta opp mer overordna tema. Vi lærer også veldig mye av hverandre, og det er stor effekt av erfaringsoverføring i team-møtene. Det er bare positivt med nye tanker, det får oss til å tenke på nye måter og finne andre løsninger enn vi har gjort før, forteller hun som også er opptatt av de ulike teamene klarer å kommunisere ut hva som skjer på hovedkontoret i Ølensvåg. 

– Det er kjempeviktig med god informasjonsflyt, også når vi får inn nye kunder, sier Løhaugen og viser til at energisektoren og industribransjen står sterkt på Haugesundskontoret. Nylig hadde de blant annet en samling for konsulenter som har vært på oppdrag på Boliden i Odda. 

Team-lederne har personalansvar for hver sin gruppe avdelingsledere, som igjen har ansvar for de ulike konsulentene i selskapet.





Ser mot nye bransjer

Leon Dyngeland er både avdelingsleder, teamleder for Stavanger-kontoret og daglig leder. Han er glad for at organiseringen fører med seg et naturlig lederteam som kan ta beslutninger sammen med han som daglig leder. 

– Vi hadde behov for mindre arenaer for å lære av hverandre, utveksle erfaringer og få gitt mer konkrete tilbakemeldinger. Samtidig er det jo også slik at vi ønsker å sette søkelys på mulige kandidater og kunder i de byene der vi etablerer kontor. 

– Det gjør selvsagt min jobb enklere også at hver teamleder har så mye ansvar, forteller Dyngeland og viser til at Omega 365 Consulting har mål om å passere 1000 ansatte, nå 2 milliarder i omsetning, skape vekst i utlandet samtidig som en også ser mot nye markeder. 

– Vi er store på olje og gass, og innen grønne og alternative energikilder. I tillegg trenger vi å se mot landbaserte næringer. For å være en god teamleder hos oss må en se fremover, samtidig som en tar med seg Omega-verdiene som ligger i bunn av suksessen.