Gode kollegaer gjennom atten år! Fra venstre: Berni Øyjord og Gerd Marit Øvrevik.

Ved et bord i kantinen i Ølensvåg, samles de to for å oppsummere. Gerd Marit gikk av med pensjon i januar og Berni har sin siste arbeidsdag 31. august. Sistnevnte hadde i utgangspunktet en litt lengre vei til kontorene i Ølensvåg.

Vikingen som vendte hjem

Bernadette, som gjerne kaller seg Berni, er nemlig fra det hun selv humoristisk beskriver som den  “den irske rivieraen”, grevskapet Waterford i Irland. På skolen husker hun spesielt da de skulle legge matpapir over europakartet og tegne de ulike landene. Hun grudde seg til den dagen de skulle måtte tegne Norge, landet med en krokete kystlinje. Heldigvis fant læreren aldri på det. Skjebnen skulle likevel føre til at det var en mann fra dette landet hun forelsket seg i. Ikke på den irske rivieraen, men på den spanske.

– Jeg møtte Rolf på ferie på Gran Canaria i 1983, og etter to års avstandsforhold med brevskriving, telefoner og besøk, flyttet jeg til ham i Etne i januar 1985. Samme sommer giftet vi oss. Jeg liker å si at jeg er vikingen som vendte tilbake, ler Berni. 

Hun kom inn i en stor svigerfamilie og gjennom flere ulike jobber og en dyktig norsklærer, kom hun raskt inn i språket. 

– Den norske grammatikken er forholdsvis lik den engelske, men uttalen var utfordrende. Læreren min, Allan Myrvang, bad meg lese høyt for han igjen og igjen helt til hvert enkelt ord hadde korrekt uttale. Det var lærerikt, forteller hun. 

Ja-kultur og reiseopplevelser

Etter åtte år hos Tveit regnskap, søkte Berni seg til Omega i 2003. Hun kom inn som ansattnummer 123, og tre år senere kom svigerinne Gerd Marit etter som ansattnummer 253.

– Jeg hadde jobbet mange år i Posten, men etter å ha blitt utbrent, omskolerte jeg meg og fikk læreplass hos Omega via NAV. Her i Ølensvåg har jeg jobbet siden og jeg og Berni har pendlet sammen hver dag. Det har vært en veldig hyggelig rutine. 

– Gerd Marit har kjørt og jeg har pratet, utfyller Berni lattermildt. 

– Vi har også løst oppgaver på jobben og diskutert utfordringer vi har stått i, forteller Gerd Marit. Det har vært fint!

Med over atten år som kollegaer, har de vært med på en stor utvikling i konsernet. Begge har jobbet på lønn og fakturering, og Berni har de siste årene jobbet med regnskap tilknyttet USA og Canada. 

– Da jeg startet, var vi 3-4 ansatte på administrasjon og regnskap. I dag er vi over femti, opplyser Berni.

– Og kontorbygget har også vært gjennom flere byggefaser for å få plass til alle nyansatte. Vi har nok byttet kontor 9-10 ganger forteller Gerd Marit. 

Av spesielle høydepunkter, er det lagfølelsen på teamet som kommer til å være det sterkeste minnet. 

– Alle sier ja og hjelper til der det trengs. Det har vært veldig morsomt og givende å jobbe med et slikt sammensveiset team i en travel hverdag, forteller Gerd Marit. 

De minnes spesielt en vinterdag i år der det snødde så mye at veien ble stengt mellom Etne og Ølen. 

– Folk som dro tidlig fra jobb i håp om å rekke hjem før veiene ble stengt, ble sittende i kø fram til kl. 22 om kvelden. De av oss som bestemte seg for å bli værende til vegen åpnet igjen, fikk en morsom og koselig kveld, forteller Gerd Marit. 

Advantage-programmet med sine turer og opplevelser er også noe de har satt stor pris på. 

– Alle turer har vært helt fantastiske. Vi har fått oppleve ting som vi aldri hadde kommet over om vi hadde reist alene, konkluderer Gerd Marit. 

Berni framhever tur til Flor og fjære og Lucca i Italia, som noen av høydepunktene. 

Musikk og storfamilie

Som del av en søskenflokk på seks, utgjør Gerd Marit og Bernis mann, Rolf, en skikkelig storfamilie som har nær kontakt. 

– Vi møtes ofte og er en musikalsk gjeng. Det er alltid noen som tar frem et instrument og spiller litt, forteller Gerd Marit.

Hun begynte selv å lære seg gitar i en alder av seksti år, og tar ofte frem gitaren sammen med mannen. De lever et aktivt liv med turer i Etnefjellene, til hytten på Vågslid og med tid sammen med barnebarn og oldebarn. At hun også har en kunstner i seg, er noe lokalene i Ølensvåg har nytt godt av. 

– Jeg har malt noen bilder som henger på kontorene i Ølensvåg. Motivet til ett av dem er selve hovedbygget, forteller hun.

Berni fortsetter også med full agenda når hun går over i pensjon. 

– Vi kommer til å ha det travelt første året, da vi har kjøpt en leilighet som pusser opp. Planen er å selge huset vårt og flytte inn i den til neste år. Men først må vi tømme huset, og det blir en stor jobb! Elles ser jeg fram til flere turer, trening og andre aktiviteter som vil til nå har holdt på med på hobbybasis, avslutter hun. 




Om Spotlight

Spotlight er en serie med saker som fremhever og feirer ansatte i Omega 365 og deres arbeid. Vi tror det er mange bidrag, personligheter og utviklinger i Omega 365 som fortjener annerkjennelse. Du har kanskje en kollega som har gjort et gjennombrudd, forbedret moral på arbeidsplassen eller sikret seg en kundekontrakt – vi vil gjerne vite om dem og feire dem! Nominer en Spotlight-kandidat ved å sende tips til lauren@omega365.com.